Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Talent Morávek přestupuje z Bohemians 1905 do Schalke 04

Gelsenkirchen (Německo) - Fotbalový záložník Jan Morávek definitivně přestupuje z Bohemians 1905 do německého týmu Schalke 04, s nímž dnes podepsal čtyřletou smlouvu. Kluby se dohodly, že přestupovou částku nezveřejní, podle zákulisních informací zaplatí bundesligový celek za jednoho z nejtalentovanějších českých hráčů okolo 70 milionů korun. O Morávkově přestupu se spekulovalo již delší dobu. Devatenáctiletý středopolař byl v lednu v Schalke na týdenní stáži, ale po dohodě s vršovickým vedením se rozhodl dokončit sezonu v Bohemians, kterým pomohl k návratu do první ligy.

Oba kluby se na podmínkách přestupu dohodly už na začátku jara, nyní se doladily poslední detaily. Morávek si v těchto dnech vybírá v Německu nový byt a již příští týden zahájí v Schalke letní přípravu na nadcházející sezonu. Na Bohemians prý bude vzpomínat jen v dobrém.

Pro vršovický tým je přestup vítanou finanční vzpruhou. "Pro nás to znamená finanční stabilizaci i vzhledem k minulosti, a vzhledem do budoucna věříme, že to pokryje náklady i v těch splátkách, které budou přicházet," uvedl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Morávek: Na změnu jsem připravený

"V Bohemce jsem od šesti let a je to klub mého srdce. Věřím, že si za Bohemku ještě někdy zahraju. Jsem rád, že se loučím postupem do ligy. Bohemka pro mě znamená hodně, ale je čas se posunout dál. Nikdy jsem nehrál za jiný klub, čeká mě velká změna, ale věřím, že na ni jsem připravený. Prostředí v Schalke už znám z lednové stáže, znám i většinu spoluhráčů," řekl talentovaný špílmachr, který bývá někdy srovnáván s reprezentačním kapitánem Tomášem Rosickým. 

Schalke prý bylo od začátku jasnou prioritou. "I když bylo hodně nabídek z domácí ligy i ze zahraničí, jednoznačně jsme upřednostňovali přestup do Schalke, které Honzu dlouhodobě sledovalo. Schalke pro nás bylo od začátku klubem číslo jedna, shodli jsme se na tom i s Honzou a jeho rodiči. Nerozhodovali jsme se na základě nejvyšší nabídky, ale na základě klubové filosofie Schalke, aby měl Honza šanci se prosadit," uvedl ředitel "klokanů" Lukáš Přibyl.

Kouč Magath je jedním z nejlepších, tvrdí Morávek

Také Morávek věří, že se rozhodl správně, byť k týmu nově přišel kouč Felix Magath. "Jeho příchod jsem přijal naprosto pozitivně. Vždyť on je v Německu jeden z nejlepších a nejúspěšnějších trenérů. Měl výsledky v Bayernu, získal tam dvakrát double za sebou. S Wolfsburgem letos taky získal titul. Sbírá jeden úspěch za druhým. Ale vím taky, že je hodně tvrdý," podotkl Morávek na adresu zkušeného trenéra, který o něj ještě ve službách mistrovského Wolfsburgu projevil dříve zájem.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články