Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Běloruský záložník Trubila jde do Slavie na čtyři roky

Praha - Již třetí letní posilou fotbalistů Slavie Praha se stal běloruský záložník Vitalij Trubila. Vedení ligového mistra se dohodlo na jeho přestupu s Mostem a s hráčem je domluveno na čtyřleté smlouvě. "Věříme, že hráč tohoto typu nám může pomoci nejenom v lize, ale i v evropských pohárech," uvedl ředitel Slavie Petr Doležal. Již dříve klub získal útočníka Stanislava Vlčka vracejícího se z Anderlechtu a obránce Benjamina Vomáčku ze Žiliny.

Trubila zatím v české lize odehrál 46 zápasů a dal jednu branku. "Slavia má silné mužstvo, ale konkurence se nebojím. O místo v základní sestavě se chci poprat. Jestli mi trenér bude věřit a dá mi důvěru, udělám maximum pro to, abych ho nezklamal," řekl čtyřiadvacetiletý levonohý obránce či záložník.

Trubila hrál za Most a Zlín

Do Česka přišel na počátku roku 2006 a ještě před sestupem Mostu do druhé ligy se stal oporou týmu. Letošní jaro strávil na půlročním hostování ve Zlíně, v jehož dresu nastoupil hned třikrát proti Slavii - jednou v lize a dvakrát ve čtvrtfinále Poháru ČMFS. 

"Mám rád zápasy s kvalitními soupeři, když se hraje hezký fotbal a Slavia takovou hru předvádí," uvedl Trubila, jenž se těší na zápasy v novém Edenu, kde už si jednou zahrál. "Už se nemůžu dočkat. Slavia má krásný stadion a také úžasné fanoušky. Na zápasy chodí hodně lidí, kteří vytvářejí skvělou atmosféru," dodal běloruský fotbalista, který je nyní na dovolené v Minsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články