Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ivan Hašek bude kandidovat na předsedu ČMFS

Praha - Fotbalový trenér Ivan Hašek bude kandidovat na předsedu Českomoravského fotbalového svazu. Informoval o tom server idnes.cz s odvoláním na důvěryhodný zdroj z ČMFS. Hašek, který v pondělí ukončil své působení ve Spojených arabských emirátech, svou kandidaturu oznámí na páteční tiskové konferenci. Konkurentem v boji o předsednické křeslo mu bude Luděk Vinš, majitel Viktorie Žižkov.

Český fotbalový trenér Ivan Hašek ukončil v pondělí působení u mužstva Al-Ahlí Dubaj, s nímž před týdnem vybojoval titul. Ukončením angažmá ve Spojených arabských emirátech si tak uvolnil ruce v rozhodování, zda bude kandidovat na post předsedy ČMFS.

Hašek se dnes sešel s fotbalovými funkcionáři z Čech a Moravy k jednání v prostorách slávistického stadionu Eden, kde společně kandidaturu doladili. "Slíbil jsem krajským a okresním funkcionářům, že v pátek oznámím kandidaturu na post předsedy ČMFS," řekl Hašek Radiožurnálu s tím, že za ideálního kouče reprezentace považuje Karla Jarolíma z mistrovské Slavie.

Haškovým konkurentem bude Vinš

Hašek neměl na rozhodnutí o kandidatuře příliš času. V pátek totiž vyprší termín podání přihlášek. Valná hromada se totiž uskuteční již 27. června v Praze, kde by mělo být nové svazové vedení zvoleno.

Dosud jediným oficiálním kandidátem na post prvního muže českého fotbalu byl majitel Viktorie Žižkov, podnikatel Luděk Vinš. Dalším, kdo kandidaturu zvažoval, byl teplický fotbalový funkcionář František Hrdlička. Svou kandidaturu však podmínil tím, že Hašek o křeslo předsedy ČMFS usilovat nebude. V opačném případě Haška teplický ředitel podpoří.

Ještě dnes večer potvrdil oficiálně kandidaturu na post třetího místopředsedy za ligu, který je současně předsedou ligového shromáždění, Miroslav Kříž. Předseda dozorčí rady Viktorie Plzeň dosud působil v dozorčí radě marketingové společnosti STES a také jako člen svazové komise pro práci hráčských agentů. "Kandidaturu jsem odeslal na svaz již ve středu 27. května," uvedl plzeňský činovník.

Luděk Vinš
zdroj: fkvz.cz autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články