Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Trenéři Uhrin a Psotka zaplatí 50 tisíc za kritiku rozhodčích

Praha - Fotbaloví trenéři Dušan Uhrin z Mladé Boleslavi a Zdeněk Psotka z Olomouce budou pykat za kritické výroky na adresu rozhodčích bezprostředně po prvoligových zápasech. Šéf první ligy Ivo Lubas jim udělil pokutu 50 000 korun. Aktéři utkání nesmějí do 24 hodin po zápase výkony sudích nijak komentovat. Toto pravidlo v minulosti kluby zavedly na vlastní žádost, protože chtěly zamezit ukřivděným reakcím trenérů a dalších účastníků zápasů ihned po jejich skončení.

Olomoucký kouč Psotka po porážce 1:2 v 27. kole v Příbrami před televizními kamerami kritizoval sudího Tomáše Kocourka, který podle něj otáčel verdikty v neprospěch jeho mužstva. "Osobní souboje byly posuzovány dvojím metrem, a proto měl soupeř řadu standardních situací," řekl Psotka. Připojil, že první žlutá karta pro později vyloučeného Radima Nepožitka byla udělena po střetu, který ani nebyl faulem.

Uhrin dostal pokutu hned po druhém utkání po svém návratu do české ligy, v němž vedl Mladou Boleslav ve 28. kole proti Plzni (1:1). "Penaltu odvolal (sudí Jiří Adam) naprosto nepochopitelně. Odpískal nakonec ruku Rolka, který byl stažený ve vápně. A nechápu také, proč nastavoval nějakých šest minut, když původně signalizoval čtyři. Nikdo mi nevysvětlí, proč nastavil dvě minuty navíc," zlobil se Uhrin na tiskové konferenci.

Vedení klubu FK Mladá Boleslav okamžitě reagovalo odvoláním, neboť se domnívá, že Ivo Lubas rozhodl na základě zkreslené interpretace obsahu pozápasové tiskové konference.

Další kroky zvažuje i olomoucký trenér Zdeněk Psotka. "Všechny věci prostuduji, podívám se znovu na ten záznam a podívám se na normy, co mohu a co nemohu po zápase. Podle toho se pak rozhodnu," uvedl Psotka.

Lubas neudělil pokutu za kritiku sudích poprvé

Naposledy byl finanční sankcí postižen loni na jaře Zdeněk Ščasný, tehdy rovněž jako trenér Mladé Boleslavi. Trenér Bohemians Praha Luboš Urban nedostal nedávno od Lubase pokutu jen proto, že se jeho chováním a vykázáním z lavičky zabývala disciplinární komise a nařídili mu zaplatit 50 000 korun.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články