Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Na místo trenéra Žáka přichází do Mostu Uruguayec Añon

Most - Fotbalový kouč Robert Žák byl dnes vedením druholigového Mostu odvolán z funkce, kterou po něm převzali Uruguayec Jorge Añon a dosavadní trenér dorostu Stanislav Hoffmann. S Žákem skončili i jeho asistenti František Kopač a Martin Luger. Añon se v klubu objevil na stáži už v únoru a vedení mu nakonec dalo přednost před Žákem. Most po loňském sestupu z první ligy zapadl v nižší soutěži do průměru a v tabulce je jedenáctý.

"Důvodem nejsou poslední výsledky. Tímto se začínáme připravovat na další sezonu. Nejsme v přímém ohrožení sestupem, proto jsme se rozhodli udělat trenérskou změnu už v této chvíli, a dát tak trenérům více času s mužstvem pracovat a dobře ho připravit do nové sezony," uvedl na webu mosteckého celku výkonný ředitel klubu Stanislav Salač.

Žák dostal při příchodu k mužstvu za úkol kompletně přebudovat mužstvo a začít pracovat s velkým počtem zahraničních hráčů. Vedení klubu ještě na začátku jarní části ujišťovalo, že Žákova pozice je pevná a kouč dostane prostor pro koncepční práci.

"Je to překvapení, uznávám," uvedl Žák. "Prohlášení od vedení klubu zněla trošku jinak, ale smlouvu jsem měl jen do června. Vedení nás podrželo v nejtěžším období po sestupu, nemůžu na ně házet špínu. Respektuji to," řekl kouč, který před převzetím prvního týmu v Mostě chystal projekt mládežnické akademie. Po třech letech se prý těší na odpočinek. "Příští týden čekám rodinu, dám si chvíli volno," prohlásil.

Žákův nástupce se objevil v klubu už dříve. "Je to bývalý reprezentant, trénoval v USA a Indonésii. K nám přišel v únoru, prošel si všechny týmy a zároveň nám ukázal, že je velký odborník i pracant," řekl prezident klubu Petr Kabíček. "Je to správná volba. Po dvou letech dochází k určitému otupení z obou stran, které si přestanou naslouchat," prohlásil k odvolání Žáka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články