Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bohemians se po výhře v Jihlavě vracejí do první ligy

Jihlava - Fotbalisté Bohemians 1905 se po roce stráveném ve druhé lize vracejí znovu do nejvyšší soutěže. Rozhodla o tom jejich výhra v duelu 27. kola na hřišti třetí Jihlavy 1:0, kterou zařídil záložník Jan Morávek. "Klokani" tři kola před koncem druhé ligy mají před Jihlavou už čtrnáctibodový náskok a jistotu, že je nikdo z konkurentů z postupových míst už nesesadí.

Bohemians, kterým by dnes stačila k postupu i remíza, na Vysočině potvrdili, že letos druhou nejvyšší soutěží, v níž prohráli naposledy 15. listopadu loňského roku, procházeli suverénně. Naopak Jihlava nenapravila prohru z minulého kola na hřišti druhé Čáslavi a další nezdar se spolufavoritem soutěže jim ještě víc zkomplikoval šanci, že po třech letech nahlédne mezi českou elitu. To všechno v Jihlavě sledovalo 4200 diváků, což je místní rekord.

Vítězství zařídil talentovaný Morávek

Pražanům proti trápící se Jihlavě stačilo, aby využili chybu v domácí rozehrávce po necelé půlhodině hry. Domácí záložník Lovětínský ztratil míč, talentovaný záložník Morávek poprvé dostal víc prostoru a samostatný únik zakončil suverénní střelou podél vybíhajícího gólmana Vojáčka. Morávek, který v létě zřejmě zamíří do bundesligového Schalke 04, tak dokázal, že mu duely s Jihlavou svědčí. Už na podzim dvěma trefami rozhodl vzájemný duel v Praze.



Jinak zápas předních druholigových týmů mnoho fotbalové krásy nenabídl. Hru brzdila řada nepřesností a faulů na obou stranách. Bohemians však stačilo bránit těsný náskok pozornou defenzivou, proti které se neprosadil ani domácí nadějný útočník Matěj Vydra. Osmnáctiletého forvarda dnes osobně sledovali skauti AC Milán, ale mládežnický reprezentant kromě jediného nadějného průniku, který zblokovali hostující zadáci, na sebe víc neupozornil. 

Pro Jihlavu se tak celý druhý poločas změnil v marný boj o vytvoření alespoň několika nadějných šancí, v nichž během poslední čtvrthodiny selhal kanonýr Faldyna a z trestného kopu neuspěl ani Kadlec. Tisícovka fanoušků Bohemians tak mohla nerušeně pokračovat ve svých oslavných chorálech, kterými doprovodili postupovou slávu svého týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články