Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Ukrajině má jistotu pořádání Eura 2012 jen Kyjev

Bukurešť - Pouze hlavní město Kyjev má na Ukrajině jistotu, že bude hostit zápasy fotbalového mistrovství Evropy za tři roky. Výkonný výbor UEFA na dnešním zasedání v Bukurešti rozhodl o odložení konečné volby. Oznámil, že o zbylých třech ukrajinských dějištích rozhodne až 30. listopadu. V Polsku je naopak vše vyřešeno, na fotbal se mohou těšit ve Varšavě, Poznani, Vratislavi a Gdaňsku.

Zástupci UEFA odložili konečné rozhodnutí kvůli přetrvávajícím problémům na Ukrajině. "Existují tu stále problémy, které musí být vyřešeny. Jedná se především o značné komplikace v infrastruktuře," oznámil šéf UEFA Michel Platini. Podle jeho slov se počítá se Lvovem, Doněckem a Charkovem, na definitivu si ale tato trojice bude muset ještě půl roku počkat.

Zatím není ani jisté, zda bude finálový zápas přidělen Kyjevu, jak bylo plánováno. "Splňuje kritéria UEFA pro zápasy až do semifinálové fáze. Finále se zde bude konat pouze v případě, že budou do 30. listopadu splněny specifické podmínky na stadionu, infrastruktury letiště, místní dopravy a ubytování. Jinak to bude Varšava," upozornil Platini.

Ukrajina nechce být upozaděna

Ze souboje o zorganizování šampionátu vypadla dvě jihopolská města Krakov a Chorzów, na Ukrajině se v podobné situaci ocitly Dněpropetrovsk a Oděsa. V úvahu přišel také plán, že by se zápasů ME zhostila šestice polských měst a jen dvě ukrajinská, o čemž nechtěla ukrajinská strana ani slyšet. Platini však nyní naznačil, že by se nakonec mohl šampionát odehrát ve čtyřech polských a dvou nejlépe připravených ukrajinských městech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články