Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Anglický souboj v Lize mistrů: Manchester hostí Arsenal

Manchester - Na anglické půdě se fotbalisté Manchesteru United s Arsenalem potkávají ve vypjatých soubojích už 115 let, ale nadcházející souboj vnese do soupeření velkých rivalů nový rozměr. Tradiční kluby se poměří vůbec poprvé v historii v pohárové Evropě a v sázce je hodně - postup do finále Ligy mistrů. Manchester na evropské scéně neprohrál už 23 zápasů a nyní jako vůbec první celek v Lize mistrů pomýšlí na obhajobu vítězství. Arsenal touží po tom, aby po třech letech proklouzl do finále. Utkání, jehož hlavním rozhodčím je Dán Claus Bo Larsen, začne ve 20:45. Přímý přenos vysílá ČT2.

Palebná síla "Kanonýrů" bude v Manchesteru oslabená. Nastoupit nemůže zraněný Robin van Persie, ruský kanonýr Andrej Aršavin za Arsenal v pohárech hrát nemůže, protože v nich na podzim hájil barvy Petrohradu. 

Naděje kouče Arsana Wengera se tak upínají k Emmanuelu Adebayorovi, který v posledních osmi zápasech v Lize mistrů nasázel osm branek. Tožskou hvězdu má vydatně podporovat kapitán Cesc Fabregas, jenž se dostává do formy po zranění kolena a jeho dvě branky v nedělním duelu proti Middlesbrough razantní vzestup výkonnosti potvrdily.

Wenger nemůže počítat ani s levým obráncem Gaelem Clichym a stoperem Williamem Gallasem, zatímco fanoušky Arsenalu potěšilo, že se do branky už vrátila uzdravená jednička Manuel Almunia. 

Je to už devatenáct let, co nejprestižnější evropskou klubovou soutěž dvakrát za sebou ovládl stejný tým. Ještě v Poháru mistrů evropských zemí se to povedlo v letech 1989 a 1990 AC Milán, od té doby se obhajoba nikomu nepodařila. Manchester však věří v prolomení historické bariéry a v Lize mistrů hodlá zaútočit na triumf stejně jako loni, kdy ve finále po penaltách zdolal Chelsea. United mají nakročeno i k obhajobě vítězství v domácí soutěži a kouč Alex Ferguson se nedávno nechal slyšet, že v případě opakování obou velkých vítězství by možná zvažoval odchod z lavičky, kde vládne už přes 22 let.





Giggs bude hrát 800. zápas v kariéře







Předpokládané sestavy:

Manchester: Van der Sar - O˙Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Anderson, Carrick, Giggs - Ronaldo, Berbatov, Rooney. 

Arsenal: Almunia - Eboué, Touré, Djourou, Gibbs - Walcott, Fabregas, Denilson, Nasri - Adebayor, Bendtner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články