Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ryan Giggs se stal poprvé fotbalistou roku

Londýn - Záložník Manchesteru United Ryan Giggs se v pětatřiceti letech dočkal poprvé ocenění pro hráče roku, o němž rozhodují sami fotbalisté. Bývalý velšský reprezentant, jenž v dresu "Rudých ďáblů" debutoval v roce 1991, převzal cenu v neděli při ceremoniálu v Londýně. Giggs má ve svém osudovém klubu smlouvu do roku 2010, a může tak ještě rozšířit bohatou sbírku triumfů. S Manchesterem vyhrál desetkrát anglickou ligu, dvakrát Ligu mistrů, čtyřikrát Anglický pohár a dvakrát Ligový pohár.

 

"Tohle je nejlepší individuální cena, protože o ní rozhodují vaši kolegové. Měl jsem štěstí, že jsem vyhrál spoustu trofejí, dvakrát jsem byl nejlepším mladým hráčem, ale tohle je opravdu bomba," uvedl Giggs, jehož v případě zařazení do sestavy čeká ve středečním semifinále Ligy mistrů proti Arsenalu 800. zápas za Manchester.

Ačkoli v této sezoně nastoupil v lize jen dvanáctkrát v základní sestavě, je oblíbenec trenéra Alexe Fergusona stále pravidelně využívaným hráčem. "Trenér měl obrovský význam pro mou kariéru od okamžiku, kdy jsem se s ním jako třináctiletý poprvé setkal. Už je to přes dvacet let a zná mě lépe než kdokoli jiný. Náš vztah je úžasný a ještě se zlepšuje," dodal rodák z Cardiffu.

Vítěz ankety je jedním ze šesti hráčů Manchesteru v sestavě roku, doprovázejí ho brankář Edwin van der Sar, obránci Rio Ferdinand, Nemanja Vidič, Patrice Evra a kanonýr Cristiano Ronaldo. Jedenáctku doplňují obránce Portsmouthu Glen Johnson, liverpoolské duo Steven Gerrard a Fernando Torres, útočník Nicolas Anelka z Chelsea a Ashley Young z Aston Villy. Třiadvacetiletý křídelní hráč Young byl zároveň vyhlášen nejlepším mladým hráčem roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články