Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bohemians 1905 nesmí prodávat hráče, rozhodl soud

Praha - Druholigový klub Bohemians 1905 nesmí podle rozhodnutí Městského soudu v Praze zpeněžovat žádný majetek, který byl v minulosti při krachu klubu zapsán do konkurzu, bez výslovného souhlasu konkurzního správce Jana Draslara. Informoval o tom jeden z věřitelů a bývalý majitel FC Bohemians Praha Michal Vejsada, který se současným vedením Bohemians 1905 vede už dlouho spory. V praxi to znamená, že by Bohemians 1905, kteří chystají odvolání k vrchnímu soudu, bez Vejsadova vědomí nemohli prodávat hráče, na něž se konkurz vztahuje.

Peníze z přestupů mají jít na speciální účet

Jde především o talentovaného záložníka Jana Morávka, jehož cena na přestupovém trhu se může v létě vyšplhat až k 90 milionům korun. Vejsada, který si na Morávkova práva dělá nároky, nechce být z atraktivního přestupu "vyšachován".

Městský soud dal nyní Vejsadovi za pravdu. Peníze z přestupů by měly být převáděny na speciální účet zřízený právě Vejsadou. Bohemians 1905 s tím nesouhlasí a jakmile obdrží rozhodnutí soudu první instance, odvolají se k vrchnímu soudu. "V podstatě nic to pro nás teď neznamená, není přestupní období, takže jsme klidní. Toto bylo rozhodnutí soudu na základě žaloby pana Vejsady a jeho argumentace, teď ji předložíme zase my a určitě uspějeme," řekl ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Vejsada chtěl kontumaci zápasů, ČMFS žádost zamítla

Vejsada s Bohemians 1905 vedl už několik soudních sporů, ale zatím žádný nebyl pravomocně rozhodnutý. Někdejší šéf "klokanů" na svůj bývalý klub trvale útočí i přes fotbalový svaz. Nedávno Vejsada u disciplinární komise požadoval, aby kontumovala tři zápasy Bohemians 1905, kteří vedou tabulku druhé ligy a jsou hlavním kandidátem na postup. 

Podle jeho názoru za "klokany" neoprávněně nastoupili Morávek, Marek Nikl, Lukáš Hartig a Milan Škoda, protože prý Bohemians 1905 fakticky nepatří a jsou stále majetkem FC Bohemians Praha, který je v konkurzu. 

Disciplinární komise ale Vejsadovy nároky neuznala. "Argumentace není odpovídající. Všichni uvedení hráči jsou u ČMFS registrováni u Bohemians 1905," uvedl předseda komise Alexander Károlyi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články