Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Česká fotbalová reprezentace se připravuje na Slovensko

Praha - Dopoledne taktická porada u videa, odpoledne obdobný nácvik přímo na hřišti. Tak vypadal dnešní program fotbalové reprezentace, která se v Praze připravuje na středeční kvalifikační duel se Slovenskem. S týmem nadále trénuje i Tomáš Ujfaluši, který ve středu kvůli kartám nemůže nastoupit, naopak s týmem se již nepřipravoval zraněný Radek Šírl. Trenér Petr Rada se přesto rozhodl nepovolat žádné náhradníky, přestože o tom v neděli uvažoval.

Dopoledne si museli fotbalisté naposledy připomenout, co všechno dělali špatně v sobotu ve Slovinsku. "Potvrdilo se, že nám chyběla větší nápaditost a především pohyb bez míče. Tím jsme debaty nad nevydařeným výkonem uzavřeli, nemůžeme se v tom patlat donekonečna," uvedl za hráče Libor Sionko, podle kterého hráči viděli také sestřih sobotní přípravy Slováků v Anglii. "Ale to byla jen příprava, to není tak výmluvné," dodal. 

Odpoledne Rada vzal hráče na strahovský stadion Evžena Rošického právě v době, kdy na nedalekém stadionu Přátelství trénovali také Slováci. Oba týmy své přípravy uzavřely před fanoušky i novináři. "Byl to taktický trénink zaměřený na nejbližší zápas," konstatoval mluvčí týmu Lukáš Tuček.


Vedení týmu zatím neoznámilo, kdo povede ve středu mužstvo s kapitánskou páskou. Předpokládá se však, že bude dodržena hierarchie, podle níž by měl být lídrem brankář Petr Čech. Ten byl stejně jako Tomáš Ujfaluši kdysi zvolen asistentem Tomáše Rosického, a podle tohoto klíče se vždy postupovalo. 

V úterý už čeká na český i slovenský celek příprava v Axa Areně, kde se bude středeční zápas hrát. V prodeji už je pouze posledních 2500 vstupenek, k dostání budou v úterý od 9:00 v zákaznickém centru Sparty Praha u stadionu. Pořadatelé upozorňují diváky, ať na zápas raději dorazí s předstihem, protože se chystají důkladné osobní prohlídky, na základě návštěvního řádu areálu není možné vnášet veškerou pyrotechniku, ani jiné předměty včetně různých zavazadel. Vstup na stadion se otevře v 18:30.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články