Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparta slibuje za nalezení výtržníka s dělobuchem 100 tisíc korun

Praha - Odměnu sto tisíc korun vypsala fotbalová Sparta Praha za informace vedoucí k dopadení výtržníka, který vhodil během ligového utkání proti Brnu dělobuch a způsobil zdravotní problémy mladému podavači míčů. Po výtržníkovi zatím marně pátrá policie.

"Tímto krokem jasně deklarujeme, že nám na dopadení pachatele velmi záleží. Bezpečnost v AXA Areně je pro Spartu prioritním cílem," prohlásil personální ředitel AC Sparta Praha Jakub Otava.

Kdokoliv by mohl dopomoci k dopadení a usvědčení pachatele trestného činu, může volat na bezplatnou linku pražské kriminální policie (974 851 843). "Na dopadení doposud neznámého pachatele úzce spolupracujeme s policií. Věříme, že se nám nakonec podaří jej odhalit a usvědčit," dodal mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Policisté hledají viníka od minulého pondělí, kdy v závěru duelu proti Brnu za stavu 4:0 někdo z hlediště vhodil silný dělobuch. Ten dopadl těsně vedle dvanáctiletého podavače míčů, který musel na vyšetření do nemocnice. Žákovský fotbalista nebude mít po incidentu trvalé následky.

Spartě mezitím uzavřela Disciplinární komise fotbalového svazu na tři zápasy sektory za brankami a udělila jí pokutu 250 tisíc korun. Klub poté naznačil, že v případě dopadení viníka po něm bude pokutu vymáhat soudně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články