Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Werder postoupil přes St. Etienne do čtvrtfinále Poháru UEFA

Amsterodam/St. Etienne (Francie) - Fotbalisté Werderu Brémy si díky dvěma gólům v první půlhodině zápasu zajistili postup do čtvrtfinále Poháru UEFA. Německý klub v dnešní odvetě osmifinále remizoval 2:2 v St. Etienne a díky součtu s týden starou domácí výhrou 1:0 prošel mezi nejlepších osm týmů.

Werder se poprvé trefil už v 6. minutě díky Prödlovi, a když v 27. minutě zvýšil Pizzaro, měli hosté postup nadosah. Francouzský tým totiž musel vzhledem k pravidlu o vstřelených gólech na hřišti soupeře skórovat čtyřikrát, což se mu nepovedlo. 

Radost ze čtvrtfinále zkalilo vedení klubu chování několika stovek fanoušků, kteří slavili na tribuně světlicemi a ohňostrojem, za což zřejmě Werder nemine pokuta ze strany UEFA. 

V druhém dnešním utkání postoupil Olympique Marseille díky remíze 2:2 po prodloužení na hřišti Ajaxu Amsterodam. Oba zápasy skončily v normální hrací době vítězstvím domácího celku 2:1, a tak se stal francouzským hrdinou Angličan Mears, jenž gólem v nastavení poslal svůj tým do dalšího kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články