Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Petarda na Spartě zranila chlapce

Praha - Konec dnešního fotbalového utkání mezi Spartou a Brnem měl hodně smutný nádech. V 82. minutě za stavu 4:0 totiž jeden z fanoušků pražské Sparty hodil z kotle podomácku vyrobenou petardu, která podle informace ČT zranila třináctiletého podavače míčů. Ten musel být záchranáři převezen do nemocnice. Sparťané tento čin odsoudili a proti jednání ultras se ostře ohradili.

Dělbuch dopadl za branku sparťanského brankáře Jaromíra Blažka, u níž stál zrovna odchovanec letenského klubu. Chlapec byl nejdříve ošetřen lékařem domácích Petrem Novákem a poté převezen do nemocnice.

Chovanec: Tohle si zaslouží jednoznačné odsouzení

Chlapec není zraněn vážně, i když s ním detonace pořádně otřásla. Zástupci klubu za ním po zápase vyrazili do motolské nemocnice, kde se mezitím podrobil sérii vyšetření. "Na jejich základě lékaři konstatovali, že zranění naštěstí není vážné a chlapec bude propuštěn do domácího ošetřování," informoval mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Sparťanský trenér Jozef Chovanec čin jednoznačně odsoudil. "Otřáslo to námi všemi, když ho nesli kolem naší střídačky. Byla to kaňka v dnešním podvečeru, tohle si zaslouží jednoznačné odsouzení," řekl kouč.

Z chování fanoušků byl rozčarován i sparťanský záložník Jiří Kladrubský: "Nechápu je. Celou dobu fandí slušně a pak udělají takovou hloupost."

Sparta hledá viníka, pomůže kamerový systém

Fanoušci na protilehlé tribuně čin odsoudili hromadným hanlivým skandováním na adresu hooligans a podobně se zachovalo i mužstvo Sparty, které na pokyn trenérů po závěrečném hvizdu poděkovalo na ploše za podporu jen slušným fanouškům.

"Máme kamerový systém. Budeme se snažit najít viníka," řekl Kasík. "Vyhodnocujeme veškeré naše záznamy a za pomoci zajištěných stop se snažíme zjistit osobu pachatele," informovala ČT mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Jozef Chovanec
zdroj: ČTK autor: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články