Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stovky policistů dohlíží na fotbalové fanoušky Brna

Praha - Několik stovek policistů dohlíží od ranních hodin na fotbalové fanoušky, kteří přijeli do Prahy na dnešní utkání 20. kola první ligy mezi Spartou a Brnem. Před začátkem zápasu zaznamenali pražští policisté čtyři drobnější incidenty. Jeden opilý fanoušek skončil na záchytce, tři lidé putovali na služebnu kvůli podezření ze spáchání přestupku.

Policisté doprovodili až na letenský stadion zhruba třicítku příznivců Brna, kteří odpoledne přijeli vlakem na holešovické nádraží. Hlavní skupinu očekávali přímo u stadionu - v ohlášeném autobusu, který vypravil brněnský klub. Další fanoušci se na Letnou v poklidu dostali po vlastní ose bez policejního dohledu. Policie podle Zoulové zaznamenala pouze čtyři menší incidenty, například ve Stromovce jeden muž hodil dýmovnici. 

Na případné střety příznivců jsou připraveni policisté z pořádkové, dopravní i kriminální služby včetně policistů z antikonfliktního týmu. Pro případ mimořádného vývoje je v záloze i speciální pořádková jednotka. Situaci v Praze ze vzduchu monitoruje policejní vrtulník. Pražští policisté z oddělení doprovodu vlaků ve spolupráci s brněnskými kolegy zajistí přesun brněnských fanoušků zpět do Brna.

Bezpečnost na stadionu nezajišťuje policie, ale pořadatel utkání, tedy Sparta Praha. Podle mluvčího Ondřeje Kasíka sice klub řadí zápas proti Brnu do skupiny rizikovějších duelů, speciální opatření však nechystá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články