Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rosický začne s plným tréninkem o dva týdny později

Londýn - Zřejmě až na konci března se zapojí do plné přípravy s prvním mužstvem Arsenalu český fotbalový záložník Tomáš Rosický, který od loňského ledna nehraje kvůli problémům s podkolenní šlachou. Trenér "Kanonýrů" Arséne Wenger sice na začátku března uvedl, že by kapitán české reprezentace mohl do přípravy naskočit už v těchto dnech, dnes se však nechal slyšet, že Rosického rekonvalescence nabrala malé zpoždění.

Wenger na klubových internetových stránkách neuvedl důvod. Nenaznačil ani to, jestli Rosického potkaly další zdravotní komplikace. "Tomáš měl malý týdenní výpadek, takže další dva týdny ještě bude mimo. Musíme být trochu trpělivější než na začátku jeho cesty k návratu," uvedl Wenger.

Osmadvacetiletý Rosický začal s individuálním tréninkem na konci letošního ledna. V první polovině února už do přípravy po dlouhé odmlce zařadil i práci s míčem a hovořilo se o tom, že v polovině března by mohl zvládnout zápas za rezervní mužstvo.

Ze slov Arséna Wengera vyplývá i to, že zřejmě definitivně padla šance na povolání Rosického na zápasy kvalifikace mistrovství světa ve Slovinsku a se Slovenskem na přelomu března a dubna. Rosický naposledy oblékl dres české reprezentace v listopadu 2007 v duelu proti Slovensku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články