Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

David Rozehnal jde z Newcastlu na hostování do Lazia

Řím - Reprezentační stoper David Rozehnal v poslední den přestupního termínu vyměnil anglický Newcastle za Lazio Řím. Do italského klubu odešel na půlroční hostování, které by se mělo podle fotbalistova manažera Pavla Zíky z agentury Sport Invest v létě změnit v přestup. K jeho uzavření nebylo dost času, celky se proto na transferu dohodly alespoň předběžně.

David Rozehnal
zdroj: ČTK

Rozehnal po loňském přestupu do severoanglického klubu nastupoval poměrně pravidelně, ale pak se stal jednou z obětí špatných výsledků Newcastlu. Začal vysedávat na lavičce, což by se po nedávném příchodu trenéra Kevina Keegana nezměnilo. Když už navíc dostal od kouče důvěru, nastoupil nezvykle na kraji obrany nebo ve středu zálohy. Proto se rozhodl i vzhledem k blížícímu se mistrovství Evropy změnit dres, podobně jak to už během zimy učinili jeho reprezentační spoluhráči Jan Koller, Milan Baroš a Tomáš Sivok.

Sedmadvacetiletý vytáhlý stoper pozná během své kariéry už čtvrtou západoevropskou soutěž. V cizině začínal v Bruggách, později nastupoval v Paris Saint Germain a do Newcastlu přišel loni v létě. V Anglii nasbíral během půlročního působení 21 startů, branku nevstřelil. V reprezentaci dosud odehrál 41 zápasů.

Ani Lazio neprožívá úspěšnou sezonu a v tabulce je na tom ještě hůř než Newcastle. Po dvaceti kolech patří římskému klubu čtrnáctá pozice.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články