Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavel Nedvěd v létě ukončí kariéru

Londýn – Fotbalista Pavel Nedvěd, který jako kapitán dovedl českou reprezentaci k bronzu na evropském šampionátu v roce 2004, ukončí v létě kariéru. Na konci sezony mu vyprší kontrakt v Juventusu Turín a šestatřicetiletý záložník oznámil, že už ji neprodlouží ani nepřestoupí do jiného klubu.

"Tohle je moje poslední sezona, kterou budu hrát v Juventusu," řekl Nedvěd. Vedení týmu v čele s trenérem Claudiem Ranierim usilují o to, aby Nedvěd pokračoval, ale veškeré snahy budou podle fotbalisty marné.

"Myslím, že je ten správný moment," řekl šestatřicetiletý Nedvěd českým novinářům. Důvodem jeho rozhodnutí je fyzická, ale především psychická únava. "Už toho mám dost. Věk je pokročilejší... Je to všechno dohromady, hlavně ta hlava už to nebere. Fyzicky to ještě celkem jde, ale ten moment je správný nyní," dodal.

V závěru své kariéry chce Nedvěd dosáhnout co nejlepšího výsledku v Lize mistrů a také italské Serii A, kde je Juventus druhý s devítibodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán.

Brankář Chelsea Petr Čech, který se s Nedvědovým Juventusem utkal v osmifinále Ligy mistrů, ale jeho rozhodnutí bere s odstupem. "Uvidíme, jak to dopadne," řekl. "On takhle straší tři roky a i dneska bylo vidět, že patří k nejlepším hráčům Juventusu. Oni budou bojovat o to, aby zůstal," tvrdil a i Nedvědovi své pochybnosti naznačil. "Říkal jsem mu, že už jsem to od něj slyšel. Ale on nejlíp ví, kde jsou jeho možnosti," uzavřel Čech.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články