Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jarolím zařídil hattrickem výhru Slavie nad Plzní

Praha - Do jarních bojů první fotbalové ligy vstoupila mistrovská Slavia výhrou 3:2 nad Viktorií Plzeň. V průběhu dnešní dohrávky 17. kola zajistil vedoucímu týmu soutěže tři body Marek Jarolím, autor všech domácích gólů. Slavia si v závěru skvěle rozehraný zápas zkomplikovala a v posledních šesti minutách dvakrát inkasovala. Výhru ale nakonec uhájila a v čele tabulky má už devítibodový náskok před druhou Mladou Boleslaví.

Na poslední chvíli se slávistický trenér Karel Jarolím musel obejít bez obránce Grajciara kvůli zánětu spojivek, přesto se v základní sestavě objevili čtyři hráči, kteří do kádru přišli v zimní přestávce. Jestliže soupeř spoléhal na to, že Slavia nebude sehraná, musel rychle změnit názor.

Slavia byla od počátku aktivnější

Od první minuty produkovala Slavia v Edenu nátlakovou hru a gól na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 13. minutě se Marek Jarolím po Fořtově přihrávce zbavil dvou protihráčů a levačkou tvrdou střelou pod břevno z hranice šestnáctky otevřel skóre. O tři minuty později musel domácí gólman Vaniak, který před utkáním převzal cenu pro nejlepšího sportovce SK Slavia Praha za minulý rok, vyběhnout daleko za hranici vápna, aby odkopl míč před nabíhajícím Krbečkem.

To však byl ojedinělý nebezpečný moment před slávistickou brankou. Naopak v 19. minutě to byl opět Jarolím, kdo po špatně odhlavičkovaném míči tvrdou ranou, tentokrát pravačkou, poslal míč z dálky podruhé do Ticháčkovy sítě.

Plzeň, která se sama pasovala do role štiky ligy, byla neustále pod tlakem. Po další chybě obrany se prodral do vápna Janda, ale Besta jeho centr nevyužil. Vzápětí Fořt hlavičkoval ve velmi dobré pozici vedle.

Do druhého poločasu udělali trenéři po jedné změně a hned krátce po zahájení hry měli hosté obrovskou šanci. Petržela se vřítil do šestnáctky Slavie a vystřelil, ale trefil jen domácího obránce. Míč se k němu opět odrazil a napodruhé pro změnu trefil v jasné šanci ležícího spoluhráče Krbečka.

Druhý poločas přinesl vyrovnanější hru

Oproti prvnímu poločasu byla hra vyrovnanější, ale v 66. minutě přišel třetí úder domácích. Besta vysunul Jandu, toho srazil v šestnáctce vybíhající Ticháček a Jarolím z penalty s jistotou završil hattrick.

Zápas pak předčasně skončil pro rozhodčího Jílka, kterého po zranění vystřídal šest minut před koncem čtvrtý arbitr Hrubeš. A sotva vyběhl na trávník, dostal příležitost odpískat gól. Po autovém vhazování vypálil Horváth, jeho střelu Vaniak jen vyrazil před sebe a střídající Mlika snížil. Nakonec se Slavia o výhru velmi strachovala, protože v 90. minutě se krásně z dálky trefil Limberský. A to ještě Vaniak v nastaveném čase včasným vyběhnutím zmařil šanci k vyrovnání Varadimu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články