Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čech je bez trenéra, Scolari v Chelsea skončil

Londýn - Český fotbalový brankář Petr Čech přišel v Chelsea o trenéra. Vedení londýnského celku kvůli špatným výsledkům odvolalo Brazilce Luize Felipeho Scolariho, který tým vedl od loňského června.

Vedení londýnského klubu došla trpělivost se Scolarim po sobotní bezbrankové remíze na domácím hřišti s Hullem. Šlo o již čtvrtý nerozhodný výsledek v posledních deseti zápasech, Chelsea v nich navíc ztratila body ještě po prohrách s hlavními konkurenty v boji o titul - Liverpoolem a Manchesterem United.

Chelsea je v anglické Premier League aktuálně až na čtvrtém místě a na vedoucí Manchester United, který má zápas k dobru, ztrácí sedm bodů.


"Felipe přinesl klubu mnoho pozitiv a všichni tedy špatně neseme, že naše spolupráce skončila tak brzy," stojí v prohlášení na webových stránkách klubu.

Scolari se s klubem rozloučil v prohlášení, ve kterém Chelsea poděkoval, že mu dala šanci trénovat v anglickém fotbale. "Jsem za to vděčný. Byla to cenná zkušenost a mrzí mě, že netrvala déle. Přeji Chelsea hodně štěstí v každé ze tří soutěží, které hraje," řekl brazilský trenér.

V hledáčku Chelsea je Grant i Hiddink

Vedení Chelsea začalo okamžitě hledat za Scolariho náhradu. Tréninky londýnského celku dočasně povede dosavadní asistent Ray Wilkins. Jméno nového kouče by mělo být oznámeno v nejbližších dnech.

Podle serveru Sky Sports jsou na uvolněné místo dva adepti. Chelsea chce k návratu do Londýna přemluvit Avrama Granta, kterého před půl rokem Scolari u týmu nahradil. Izraelský kouč, jenž dovedl Chelsea do finále Ligy mistrů, je od té doby bez angažmá. Druhým kandidátem je trenér ruské reprezentace Guus Hiddink. Nizozemský kouč má se "sbornou" smlouvu až do roku 2010. Dalším možným nástupcem brazilského trenéra je podle britských médií kouč West Hamu a bývalý útočník Chelsea Ital Gianfranco Zola.

Scolari nevydržel v Chelsea ani rok

Scolari dovedl v roce 2002 brazilskou fotbalovou reprezentaci k titulu mistrů světa. Od roku 2003 až do loňského roku vedl národní tým Portugalska.

V červnu 2008 nahradil Scolari izraelského kouče Avrama Granta. Brazilský trenér poté do Chelsea přitáhl například jednoho ze svých oblíbenců - záložníka Deca z Barcelony.

Zdroj
ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články