Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liverpool vyhrál v Portsmouthu a dostal se na první místo tabulky

Londýn - Fotbalisté Liverpoolu vyhráli v dramatickém zápase 25. kola anglické ligy na hřišti Portsmouthu 3:2. Minimálně do nedělního zápasu Manchesteru United se tak posunuli do čela tabulky. Rozhodující trefu zaznamenal až v nastaveném čase druhého poločasu kanonýr Fernando Torres.

Radost hráčů Liverpoolu
zdroj: AP

Úvodní branku zápasu vstřelil po hodině hry domácí forvard Nugent, který zblízka prostřelil liverpoolského brankáře Reinu. Hosté odpověděli o sedm minut později, kdy se z nepřímého volného kopu uvnitř pokutového území domácích trefil tvrdou ranou obránce "Reds" Fábio Aurélio.

Domácím sice o deset minut později vrátil vedení hlavičkující bek Hreidarsson, ale Liverpool opět rychle odpověděl. Po zmatcích v obraně Porsmouthu prostřelil střídající nizozemský útočník Kuijt z úhlu brankáře Jamese. Hrdinou zápasu se stal další střídající útočník Torres, který po čtvrthodině pobytu na hřišti zajistil přesnou hlavičkou v nastaveném čase Liverpoolu tři šťastné body.

Chelsea překvapivě jen remizovala 0:0 s nováčkem z Hullu. V brance londýnského celku chyběl Petr Čech, který kvůli bolestem zad vypadl i z nominace národního týmu na středeční přátelský zápas v Maroku.

Domácí nedokázali proměnit ani jednu z mnoha šancí a při své premiéře v modrém dresu se neprosadil ani Portugalec Quaresma, které přišel v lednu na hostování z Interu Milán. "Blues" tak po prohře 0:2 s Liverpoolem z minulého kola ztratili další důležité body.

Zaváhání Chelsea využila Aston Villa, která zvítězila 2:0 v Blackburnu a sedmou výhrou na hřišti soupeře za sebou se posunula před londýnský celek na třetí pozici. Domácí pod trenérem Samem Allardycem po šesti zápasech v lize poprvé prohráli.

Everton porazil Bolton jasně 3:0 a hned dvě branky dal při svém debutu za domácí tým brazilský útočník Jo, který v liverpoolském celku hostuje z Manchesteru City. První trefu zaznamenal v 49. minutě po povedené akci s Cahillem, v nastaveném čase pak proměnil penaltu.

Divoký úvod měl zápas, v kterém podlehl poslední West Bromwich hostujícímu Newcastlu United 2:3. V prvních devíti minutách padly po hrubých chybách obou obran tři branky. Skóre otevřel už v druhé minutě záložník Duff, za domácí vyrovnal o dvě minuty později Fortune.

Hosté se vrátili do vedení za šest minut, kdy se při svém debutu za Newcastle trefil dánský útočník Lövenkrands. Na rozdíl dvou branek zvýšil před přestávkou obránce Taylor. Do druhého poločasu přišel na hřiště český útočník Roman Bednář, ale jeho tým už dokázal jen zkorigovat skóre druhou trefou Fortunea.

Fotbalisté Manchesteru City porazili Middlesbrough 1:0 brankou Bellamyho. Domácí byli od počátku aktivnější, ale převahu dokázali gólově vyjádřit až v 52. minutě. Bellamy se na hranici pokutového území kličkou zbavil obránce a křížnou střelou nedal brankáři šanci.

Hrdinou zápasu však byl domácí gólman Shay Given, který při svém debutu v brance City vychytal čisté konto. Dvaatřicetiletý brankář, který přestoupil v lednu z Newcastlu, předvedl několik důležitých zákroků. Vytáhl se především proti útočníku Alvesovi, kterému zlikvidoval čtyři gólové příležitosti.

Middlesbrough už 13 zápasů čeká na vítězství a předposlední pozice mu patří jen díky lepšímu skóre.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články