Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ancelotti: Nepotřebovali jsme vyhrát Superpohár, aby nám to ukázalo, že máme silný tým

Bylo to těžší utkání, než očekával. Alespoň tak se vyjádřil trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti po Superpoháru UEFA v Helsinkách, kde jeho svěřenci zvítězili 2:0 nad Frankfurtem a rekordním pátým triumfem vyrovnali počin AC Milán a Barcelony. Italský kouč nepochybuje, že "bílý balet" je motivovaný a chce nadále vyhrávat. Pochválil i kapitána Karima Benzemu.

Carlo Ancelotti se raduje s týmem po zisku Superpoháru
zdroj: ČTK/AP

Úřadujícího vítěze Ligy mistrů poslal na Olympijském stadionu do vedení v 37. minutě David Alaba, pojistku přidal po změně stran Benzema.

"Nepotřebovali jsme vyhrát Superpohár, aby nám to ukázalo, že máme silný, motivovaný tým, který chce neustále vyhrávat. Utkání bylo těžší, než jsme čekali. Po Alabově gólu jsme ho ale kontrolovali a neriskovali jsme. Máme pevnou obranu, v posledních třech finále jsme pokaždé udrželi nulu. To je hodně povzbuzující znamení," uvedl Ancelotti.

V tomto kalendářním roce vybojoval s Realem už čtvrtou trofej. Vedle Ligy mistrů a Superpoháru UEFA získal i titul ve španělské lize a Superpoháru. "Před rokem tomuhle týmu nikdo nevěřil. Mužstvo během minulé sezony rostlo a výrazně se zlepšilo, ale pořád existuje prostor ke zlepšení. Hodně jsme se posunuli vpřed," uvedl třiašedesátiletý Ancelotti, který jako hráč a trenér vyhrál Superpohár UEFA šestkrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Superpoháru UEFA Real Madrid - Eintracht Frankfurt

"V kabině panuje správné rozpoložení. Je radost trénovat takové hráče, je to dobře vyvážené. Zápasy jsou skvělé a vítězství pomáhají udržet zdravou atmosféru v kabině. Je to hlavně o inteligenci hráčů," prohlásil někdejší trenér Juventusu, Chelsea, Bayernu Mnichov nebo Neapole.

I v nové sezoně se bude opírat o góly útočníka Benzemy. Francouzský reprezentant se 324. trefou v dresu Realu posunul v historickém pořadí klubu na druhé místo před Raúla. První je se 450 brankami Cristiano Ronaldo.

"Nikdo o Karimovi nepochybuje. Pro nás je to nejdůležitější a nejefektivnější hráč na světě. Velkou měrou se podílel na triumfu v Lize mistrů. Ve finále neskóroval, ale nastřílel důležité góly, které nás do něj dovedly. Dal tři branky proti Manchesteru City, Chelsea a Paris St. Germain. Je pro nás ten nejlepší," konstatoval Ancelotti.

Real nám ukázal, co nás čeká v Lize mistrů, řekl kapitán Frankfurtu

"Zápas nám ukázal, co nás čeká v Lize mistrů. Nejlepší evropské týmy, které mají vysoká očekávání založená na individuální kvalitě, jíž se chlubí. Musíte bránit, co síly stačí. Proti Realu jsme hráli disciplinovaně a byly fáze, kdy jsme se drželi, ale viděli jste, že takovému mužstvu stačí na gól jen chvilka," uvedl kapitán německého celku Sebastian Rode.

S kapitánem mužstva souhlasil i trenér Oliver Glasner. "Real si vytvoří dvě tři šance proti kterémukoli týmu na světě. My jsme ty své neproměnili a Real zaslouženě vyhrál," uvedl sedmačtyřicetiletý Rakušan.

Navzdory porážce od španělského celku Eintracht alespoň napravil dojem ze vstupu do ligové sezony, při němž doma podlehl Bayernu Mnichov 1:6. "Šli jsme do toho s mnohem lepší taktikou. Lépe jsme si plnili obranné povinnosti a hráli disciplinovaně. Po zisku míčů jsme si vytvořili příležitosti, ale bohužel jsme je nezužitkovali. V porovnání s Bayernem jsme udělali velký krok dopředu," prohlásil jednatřicetiletý Rode.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články