Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Fotbalistu Kováče láká Celtic Glasgow

Glasgow - Český fotbalista Radoslav Kováč by mohl už na konci ledna skončit ve Spartaku Moskva a přejít do některé z předních evropských soutěží. Nejaktivnějším zájemcem je údajně skotský Celtic Glasgow. Dnes o tom informoval deník Daily Record, podle nějž svádí Celtic boj o Kováče například s německými kluby.

Radoslav Kováč
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Mohu potvrdit, že mimo jiné má zájem i Celtic Glasgow. Ale přestupní termín končí až koncem týdne," uvedl Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje. Současně připustil, že Kováč do konce přestupního termínu dres skutečně změní, ovšem o konkrétních klubech mluvit nechtěl.

Pokud by se Kováč skutečně pro katolický Celtic rozhodl, uvolnil by tím jeho vedení ruce pro případný přestup kapitána Stephena McManuse, za nějž nabízí Newcastle údajně čtyři miliony liber (asi 119 milionů korun). McManus i Kováč jsou typově podobní, oba mohou hrát jak defenzivního záložníka, tak i stopera.

Devětadvacetiletý Kováč patří ve Spartaku Moskva k pilířům, rád by ale zamířil do vyspělejší soutěže. Fotbalově vyrostl v Olomouci, jméno si udělal v letech 2003 až 2005 při působení ve Spartě. Z jejího dresu také poprvé nahlédl do reprezentace, za níž dosud odehrál 28 zápasů a vstřelil dvě branky. Když jej v roce 2005 kupoval ruský klub, přestupová suma činila podle odhadů také zhruba 120 milionů korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články