Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chyba brankáře připravila Pobřeží slonoviny o vítězství. Obhájce trofeje z Alžírska na hraně vyřazení

Fotbalisté Alžírska na africkém Poháru národů senzačně prohráli s Rovníkovou Guineou 0:1 a jsou blízko tomu, aby jako obhájci trofeje na kamerunském turnaji vypadli už ve skupině. Ve skupině E mají po dvou zápasech jediný bod. Pobřeží slonoviny v nastavení přišlo o vítězství nad Sierrou Leone a remizovalo 2:2. "Sloni" tak ve skupině E ještě nemohou slavit postup do osmifinále, byť k němu mají se čtyřmi body blízko.

Tunisko - Mauritánie
zdroj: ČTK/AP/Sunday Alamba

Rovníkové Guineji zajistil výhru v 70. minutě Obiang. Trápící se Alžířané s kapitánem Mahrizem z Manchesteru City prohráli poprvé po 35 zápasech a nepřekonají tak rekord v neporazitelnosti, který udržela Itálie se sérií 37 utkání. Obhájci afrického zlata musí k zachování šance na postup v závěrečném čtvrtečním duelu skupiny porazit Pobřeží slonoviny.

Je nám líto, video expirovalo.
Alžírsko flirtuje s vyřazením v základní skupině Poháru národů

To rovněž v Douale poslal do vedení ve 25. minutě Haller, jenž částečně napravil neproměněnou penaltu spoluhráče Kessiého. Na začátku druhého poločasu srovnal Musa Noah Kamara. Po hodině hry se prosadil Pépé, ale ani tato branka Pobřeží slonoviny na vítězství nestačila. Velkou chybu brankáře Sangarého totiž těsně před koncem potrestal náhradník Alhaji Kamara. Hráči Sierry Leone tak po remíze 0:0 s Alžírskem obrali o body dalšího favorita.

Tunisko i díky dvěma gólům kapitána Chazriho deklasovalo Mauritánii 4:0, ve skupině F poprvé bodovalo a vrátilo se do hry o postup. Zápas mezi Gambií a Mali skončil výsledkem 1:1, oba týmy mají na kontě čtyři body.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Kamerunu:

Skupina E:

Pobřeží slonoviny - Sierra Leone 2:2 (1:0)

Branky: 25. Haller, 65. Pépé - 55. Musa Noah Kamara, 90.+3 A. Kamara.

Alžírsko - Rovníková Guinea 0:1 (0:0)

Branka: 70. Obiang.

Skupina F:

Gambie - Mali 1:1 (0:0)

Branky: 90. Musa Barrow z pen. - 79. Koné.

Tunisko - Mauritánie 4:0 (2:0)

Branky: 8. a 64. Chazri, 4. Maslúsí, 66. Džazírí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články