Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sparta letí do Hongkongu bez bývalých opor

Praha - Do dvacetičlenné nominace na turnaj do Hongkongu nezařadil trenér fotbalové Sparty Praha Jozef Chovanec bývalé opory Karola Kisela, Petra Voříška či Libora Doška. Naopak se do výběru dostali všichni noví hráči, letí i mladíček Václav Kadlec. Překvapením je neúčast Jana Kroba.

I když jde jen o přípravný turnaj, nominace byla hodně očekávána, jelikož naznačuje, kteří hráči budou patřit do užšího výběru pro jarní část ligy. V kádru by nicméně mělo zůstat nejméně dvacet hráčů do pole a tři gólmani, tedy o tři fotbalisty více, než kolik jich letí na Novoroční turnaj.

Nečekaná je pouze Krobova neúčast, podle zákulisních informací z klubu to ale neznamená, že by se připravoval jeho odchod. Letenští trenéři prý ale potřebují především testovat nové hráče, zatímco o schopnostech sparťanského mladíka vědí. Krob by měl s týmem vyrazit i na následné soustředění ve Španělsku.

V celkem třicetičlenné výpravě budou chybět i nedávné letenské opory Voříšek, Kisel či Došek, mezi vyvolené se nedostali ani Marián Had, Tomáš Kóňa, Nejc Pečnik, brankáři Milan Švenger a Tomáš Grigar.

Sparta odcestuje do Hongkongu ve čtvrtek navečer, první zápas ji čeká v pondělí proti korejskému mistru Suwon Bluewings, v druhém semifinále se střetnou ligový výběr Hongkongu a výběr Jižní Číny. O konečné umístění se bude hrát ve čtvrtek 29. ledna. Do Čech se výprava vrátí o dva dny později a už 2. února vyrazí sparťané na další herní soustředění poblíž španělské Málagy.

Turnaj v Asii se bude hrát na stadionu pro 40 tisíc diváků a očekává se velký zájem fanoušků, neboť soutěž má tradici. Přispěli do ní už také Sparta a český národní tým. Sparta vyhrála turnaj v roce 1990, národní tým pod vedením trenéra Chovance kraloval o deset let později. Loňské vítězství obhajuje domácí výběr, který tehdy ve finále porazil 2:1 Hajduk Split. V letech 1983 až 2006 se soutěž hrála pod názvem Carslberg Cup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články