Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Madridské derby vítěze nepoznalo, Vaclíkův ligový comeback skončil porážkou

V magnetu 26. kola španělské nejvyšší soutěže remizovalo vedoucí Atlético Madrid s třetím Realem Madrid 1:1. Bod zachránil obhájcům titulu v 88. minutě Karim Benzema, který se vrátil do sestavy po třízápasové absenci způsobené zraněním. Druhá Barcelona nezaváhala v Pamploně a ztrácí na Atlético tři body. Brankář Tomáš Vaclík si po více než třech měsících zachytal v lize, ale porážce FC Sevilla 1:2 na hřišti sestupem ohroženého Elche nezabránil.

Utkání Atlético Madrid - Real Madrid
zdroj: EFE autor: JuanJo Martín

Atlético se ujalo vedení v 15. minutě, kdy si Luis Suárez naběhl za obranu na pas Marcose Llorenteho a střelou nártem poslal míč ke vzdálenější tyči. Uruguayský kanonýr dal 17. ligovou branku v sezoně a ztrácí dva góly na nejlepšího střelce La Ligy a bývalého spoluhráče Lionela Messiho z Barcelony.

Lídr tabulky ale svého rivala ani na desátý pokus v lize neporazil. Krátce před koncem si narazil Benzema s Casemirem a pohlednou akci zakončil do odkryté sítě. Francouzský reprezentant stylově oslavil 371. ligový start za "Bílý balet", čímž překonal v klubových statistikách dosavadního rekordmana mezi cizinci Roberta Carlose.

Real udržel ztrátu na čelo soutěže na pěti bodech a je třetí o dva body za Barcelonou. Atlético nevyhrálo doma potřetí v řadě, ale stále má na oba zmíněné konkurenty nejen bodový náskok, ale i zápas k dobru.

Pátou příčku si upevnil San Sebastian, jediný gól při vítězství 1:0 nad Levante dal Mikel Merino. Baskický celek ztrácí už jen tři body na příčku zajišťující účast v Lize mistrů, čtvrtá Sevilla má ale zápas k dobru.

Bláznivá přestřelka v Huesce a nečekaná porážka Vaclíka a spol.

Celta Vigo zvládla kanonádu na stadionu poslední Huescy a posunulo se na osmé místo. Při výsledku 4:3 se trefilo hned sedm různých hráčů, vítěznou branku dal v 76. minutě Francisco Beltrán.

Vaclík dostal příležitost už ve středeční odvetě semifinále Španělského poháru proti Barceloně (0:3 po prodl.). V Elche poprvé kapituloval v 70. minutě, kdy ho obstřelil Raúl Guti. O šest minut později jednatřicetiletý brankář sledoval po křížné hlavičce Guida Carilla míč směřující od tyče do branky a vyrazil ho až zpoza čáry. Hosté snížili až na prahu nastaveného času, prosadil se Luuk de Jong.

Sevilla nezažívá dobré období. Na Barcelonu nestačila ani před týdnem v lize, úvodní duel osmifinále Ligy mistrů doma s Dortmundem také prohrála. Z posledních pěti soutěžních duelů zvládla jen ligový zápas v Pamploně (2:0). Elche se díky třem bodům dostalo přinejmenším dočasně ze zóny sestupu.

Villarreal natáhl sérii bez vítězství na osm zápasů, zůstal na sedmém místě neúplné tabulky a se ztrátou dvou bodů na šestý Betis Sevilla promarnil možnost posunout se na pohárové příčky. Valencii patří díky třetímu domácímu vítězství za sebou jedenáctá pozice.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:

Valladolid - Getafe 2:1 (14. Plano, 24. Weissman - 37. Mata), Elche - FC Sevilla 2:1 (70. Guti, 76. Carillo - 90. De Jong), Cádiz - Eibar 1:0 (40. Negredo), Pamplona - FC Barcelona 0:2 (30. Alba, 83. Moriba), Huesca - Vigo 3:4 (14. Siovas, 16. Mir, 74. Ferreiro - 5. Mina, 37. Nolito, 52. Mallo, 76. Beltrán), Atlético Madrid - Real Madrid 1:1 (15. Suárez - 88. Benzema), San Sebastian - Levante 1:0 (10. Merino), Bilbao - Granada 2:1 (3. Villalibre, 90.+2 Berenguer - 78. Molina), Betis Sevilla - Alavés 3:2 (60. z pen. a 88. Borja Iglesias, 81. Joaquín - 11. Joselu, 24. Edgar Méndez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články