Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V hale postoupily Sparta, Mladá Boleslav, Liberec a Bohemians

Praha - Semifinalisty halového turnaje Fortuna Víkend šampionů jsou fotbalisté Sparty Praha, Mladé Boleslavi, Liberce a předloňského vítěze Bohemians 1905. O postupu ze skupiny A nakonec rozhodla až minitabulka tří týmů s šesti body, na kterou doplatil Slovan Bratislava. Až na čtvrtém místě skončila Viktoria Žižkov, která nezvládla roli obhájce trofeje a bude dnes hrát jen o sedmé místo. Ve skupině skončil i obhájce ligového titulu Slavia Praha.

Vývoj skupiny A byl velmi dramatický a mohl za to především Slovan Bratislava, který program turnaje nečekaně vyhecoval. Dokázal jasně porazit Spartu i Žižkov a měl nakročeno do bojů o vítězství, jenže pak nezvládl utkání s Mladou Boleslaví a k postupu mu chyběla jediná branka.

Nepovedeně vstoupila do turnaje Sparta a po jasné prohře od Slovanu Bratislava se zdálo, že Letenští nebudou mít příliš naději ani v dalších zápasech. Jenže v nich naopak excelovali, po vysokých výhrách skupinu vyhráli a v semifinále se střetnou s Bohemians 1905.

Žižkov zklamal výsledkově i herně. Ještě po úvodní prohře od Mladé Boleslavi alespoň mohl živit naději, že se stejně jako před rokem vzpamatuje v dalších utkáních, ale nestalo se a vrcholem byl závěrečný debakl 1:8 od Sparty. 

Ve skupině B k jednoznačnému postupu dokráčel Liberec, který sice na úvod remizoval s Bohemians 1905, pak však porazil Slavii i Austrii Vídeň.

Naopak podzimní suverén ligy Slavia své fanoušky zklamal. Slavia předváděla hodně opatrný fotbal, což se jí nevyplatilo právě v zápase s Libercem. Ten třikrát vedl, a přestože Slavia dokázala dvakrát srovnat, nakonec prohrála 2:3. Rozhodující branku obstaral 15 sekund před koncem liberecký Papoušek.

O postup tak museli "sešívaní" bojovat až v závěrečném vršovickém derby s Bohemians, v němž potřebovali zvítězit. Ve vyhecovaném zápase před bouřlivou kulisou si však hráči Bohemians pohlídali remízu 2:2 a uhájili druhé postupové místo. Navázali tak na dopolední utkání zimní Tipsport ligy, ve kterém porazili Slavii 2:1.

Zklamáním skončilo i účinkování Austrie Vídeň, která vstřelila pouhých pět branek a ve skupině nezískala ani bod.

Halový fotbalový turnaj Víkend šampionů v Praze:

Skupina A:
Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov 9:4 (4:4)
Sparta Praha - Slovan Bratislava 3:5 (3:3)
Viktoria Žižkov - Slovan Bratislava 4:7 (3:4)
Sparta Praha - Mladá Boleslav 9:5 (7:1)
Slovan Bratislava - Mladá Boleslav 4:7 (1:5)
Sparta Praha - Viktoria Žižkov 8:1 (5:1)

Konečná tabulka:
1.Sparta
2.Mladá Boleslav
3.Slovan
4.Žižkov

Skupina B:
Slovan Liberec - Bohemians 1905 2:2 (1:1)
Slavia Praha - Austria Vídeň 3:0 (1:0)
Bohemians 1905 - Austria Vídeň 8:3 (3:2)
Slavia Praha - Slovan Liberec 2:3 (1:1)
Austria Vídeň - Slovan Liberec 2:4 (0:1)
Bohemians 1905 - Slavia Praha 2:2 (2:1)

Konečná tabulka:
1.Slovan Liberec
2.Bohemians 1905
3.Slavia Praha
4.Austria Vídeň

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články