Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hoffenheim s navrátilcem Kadeřábkem zdolal Kolín, Mönchengladbach ve šlágru přestřílel Dortmund

Magnet 18. bundesligového kola vyzněl lépe pro Mönchengladbach, který udolal Dortmund 4:2 a vystřídal ho na pátém místě v neúplné tabulce. Náskok v čele tabulky na sedm bodů navyšíl Bayern Mnichov, jenž proti poslednímu Schalke při výhře 4:0 pochyby nepřipustil. Porážku kouše Leverkusen, jenž bez zraněného Patrika Schicka prohrál s Wolfsburgem 0:1 a před svým přemožitelem je třetí už jen o skóre. Druhé Lipsko nezvládlo roli favorita na hřišti sestupem ohrožené Mohuči (2:3), zvláštní smůlu měl český reprezentant Patrik Schick, jenž se zranil při rozcvičce. Vedoucí Bayern tak může po utkání se Schalke získat už sedmibodový náskok. Brémy s Pavlenkou a Gebre Selassiem v sestavě velmi efektivním výkonem vyhrály v Berlíně nad Herthou 4:1. Český reprezentant Pavel Kadeřábek nastoupil po zranění poprvé od října za Hoffenheim a slavil výhru 3:0 nad Kolínem nad Rýnem.

Marcus Thuram skóruje proti Dortmundu
zdroj: AP autor: Martin Meissner

Hoffenheim vyhrál v lize podruhé za sebou i díky dvěma proměněným pokutovým kopům Andreje Kramariče. Kadeřábek se dostal do hry za rozhodnutého stavu v 75. minutě, kdy vystřídal Mijata Gačinoviče. Hoffenheim je jedenáctý a Kolínu, který je třetí od konce na pozici znamenají baráž o udržení, se vzdálil na rozdíl sedmi bodů.

Norský útočník Erling Haaland pomohl Dortmundu v prvním poločase otočit skóre na 2:1, ale vzápětí vyrovnal rovněž svou druhou brankou v zápase Nico Elvedi. Ve druhé půli skórovali ještě Ramy Bensebaini a Marcus Thuram, který nastoupil poprvé po pětizápasovém trestu za plivnutí na soupeře. Mönchengladbach zvítězil nad BVB po téměř šesti letech. 

Leverkusen kosí zranění, Lipsko senzačně padlo

Schick ze zápasové nominace vypadl kvůli zranění nohy, jež si přivodil při rozcvičce. Oslabený Leverkusen, kterému chybělo dalších pět zraněných fotbalistů, prohrál brankou Boteho Bakua. Velké marodce odpovídá i aktuální forma Bayeru – z posledních šesti ligových duelů vyhrál jediný.

Druhou příčku i přes ztrátu uhájilo Lipsko. Hosté v první půli dvakrát vedli, ale Mohuč pokaždé vyrovnala zásluhou Moussy Niakhatého, který dal dva góly v jednom utkání poprvé v profesionální kariéře. Domácí se dostali poprvé do vedení v 50. minutě, kdy se trefil Leandro Martins a předposlední tým tabulky již vedení proti aktivnějšímu soupeři udržel.

Silva řádí v dresu Frankfurtu

Bielefeld podlehl 1:5 Frankfurtu, který zápas rozhodl už během úvodních 33 minut. Dvakrát se trefil kanonýr André Silva, jenž je se čtrnácti góly druhým nejlepším střelcem ligy, a jednou Filip Kostič.

Domácím vykřesala naději branka Sergia Cordóvy z 36. minuty, po přestávce už ale slavili jen hráči Eintrachtu. Vedení zvýšili vlastní brankou Joakima Nilssona a definitivní pojistku přidal Luka Jovič, který skóroval potřetí ve třech duelech po lednovém návratu z hostování z Realu Madrid. Dal tak už více gólů než na podzim v dresu "bílého baletu".

Brémy s českým duem hrály na Hertě opatrně, v zakončení však byly efektivní

Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem přehrály 4:1 Herthu Berlín, za kterou nastoupil Vladimír Darida. Úvod se vyvedl hostujícímu Werderu, který v 10. minutě poslal do vedení proměněnou penaltou David Selke. Po dalších deseti minutách kopali penaltu také domácí, Matheuse Cunhu ale Pavlenka vychytal. Brémy následně vedení navýšily, a přestože ještě do přestávky snížil Jhon Córdoba, hosté si už první výhru na hřišti soupeře v novém roce vzít nenechali.

Hráči Brém v čele s Gebre Selassiem slaví úspěch nad Herthou
zdroj: ČTK/ DPA autor: Soeren Strache

Augsburg doma přehrál Union Berlín 2:1. Brankář Tomáš Koubek s obráncem Markem Suchým zůstali opět jen na lavičce. Výhru zařídil dvěma brankami Florian Niederlechner, za hostující tým se prosadil Marcus Ingvartsen, jenž ve druhém poločase neproměnil pokutový kop a promarnil šanci na vyrovnání.

Bayern bezpečně vyhrál na Schalke 04 4:0, Lewandowski si připsal další rekord

Mnichovský klub nejvíce těší, že po výhře na hřišti tradičního, ale posledního celku Bundesligy, navýšil vedení v čele na sedm bodů. Jeho kanonýr Robert Lewandowski navíc poosmé v řadě skóroval na hřišti soupeře, což je nový rekord soutěže.

Opory a budoucí legendy Bayernu Robert Lewandowski a Thomas Müller
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Skóre otevřel v 33. minutě Thomas Müller a Lewandowski po změně stran zvýšil. Polský kanonýr si naběhl za obranu na "dloubáček" Joshuy Kimmicha, který v utkání přihrál na tři góly, pokryl si míč před bránícími hráči a i v tísni překonal brankáře Tima Horna. V čele tabulky střelců má náskok devíti gólů před druhým Erlingem Haalandem z Dortmundu.

Další dvě branky přidali v závěru znovu Müller a David Alaba. Bavorský velkoklub navázal na vítězství z prvního vzájemného zápasu, v němž v září uštědřil soupeři debakl 8:0. Schalke ztrácí deset bodů na pozice znamenající záchranu.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:

Mönchengladbach - Dortmund 4:2 (11. a 32. Elvedi, 49. Bensebaini, 78. Thuram - 22. a 28. Haaland), Augsburg - Union Berlín 2:1 (17. a 47. Niederlechner - 25. Ingvartsen), Bielefeld - Eintracht Frankfurt 1:5 (36. Cordóva - 25. a 33. Silva, 27. Kostič, 51. vlastní Nilsson, 75. Jovič), Freiburg - Stuttgart 2:1 (14. Demirovič, 37. Čong U-jong - 7. Wamangituka), Leverkusen - Wolfsburg 0:1 (35. Baku), Mohuč - Lipsko 3:2 (24. a 35. Niakhaté, 50. Barreiro - 15. Adams, 30. Halstenberg), Hertha Berlín - Brémy 1:4 (45.+2 Cordóba - 10. Selke z pen., 29. Toprak, 57. Bittencourt, 77. Sargent), Schalke - Bayern Mnichov 0:4 (33. a 88. Müller, 54. Lewandowski, 90. Alaba), Schalke - Bayern Mnichov 0:4 (33. a 88. Müller, 54. Lewandowski, 90. Alaba), Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 3:0 (7. z pen. a 75. z pen. Kramarič, 28. Baumgartner).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články