Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Citizens z vedení vzápětí sesadil Manchester United. Liverpool šokoval prohrou s Burnley

Pořadí na čele anglické Premier League se přesýpá. Nejprve šel do čela Manchester City, který porazil Aston Villu 2:0. Jenže už o dvě hodiny později vedl někdo jiný. Městští rivalové United porazili venku Fulham 2:1 a vedou tabulku o dva body právě před Citizens. Opět se nadařilo Liverpoolu, který v Premier League nevyhrál už popáté za sebou a přišel i o téměř čtyři roky dlouhou sérii domácích zápasů bez porážky. Tentokrát obhájce titulu nechal všechny body Burnley, které v Liverpoolu vyhrálo 1:0. 

Salah a Alexander-Arnold po porážce Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Powell

City měli v dohrávce prvního kola od začátku převahu, ale roli favorita gólově potvrdili až v závěru. V 79. minutě otevřel skóre Bernardo Silva umístěnou střelou.

Hosté se domnívali, že nahrávající Rodri byl v ofsajdu a trenér Dean Smith byl za protesty vyloučen. V poslední minutě přidal pojistku Ilkay Gündogan z pokutového kopu za ruku Mattyho Cashe.

Aston Villa hrála první ligové utkání od 1. ledna, poté birminghamský tým vyřadila ze hry hromadná nákaza koronavirem, kvůli níž bylo také uzavřeno tréninkové centrum.

United nevypadli proti Fulhamu z role a vedou tabulku

Fulham výtečně začal a už v páté minutě otevřel skóre Ademola Lookman. Za čtvrt hodiny odpověděl Edinson Cavani a v 65. minutě dokonal obrat hostů Paul Pogba výstavní ranou k tyči.

Při United v nastavení stálo štěstí, protože tečovaný míč skončil těsně vedle tyče. Manchesterské mužstvo v Premier League prodloužilo sérii bez porážky na 13 utkání a venku vyhrálo osmý z deseti duelů v sezoně.

Burnley ukončil velkou sérii Liverpoolu

Liverpool na svém stadionu prohrál poprvé od dubna 2017 po sérii 68 zápasů bez porážky. Svěřenci Jürgena Kloppa nedali počtvrté za sebou ani gól, v závěru utkání naopak inkasovali z pokutového kopu. Na čtvrtém místě tabulky ztrácejí už šest bodů na vedoucí Manchester United.

Burnley, v jehož týmu zůstal Matěj Vydra jen na lavičce, vyhrál na stadionu Anfield poprvé od roku 1974. O vítěznou trefu se postaral Ashley Barnes, který v 83. minutě proměnil penaltu nařízenou po faulu brankáře Alissona. Výhra posunula Burnley sedm bodů nad pásmo sestupu.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:

Manchester City - Aston Villa 2:0 (79. Silva, 90. Gündogan z pen.).

18. kolo: Fulham - Manchester United 1:2 (5. Lookman - 21. Cavani, 65. Pogba), Liverpool - Burnley 0:1 (83. Barnes z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články