Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Atlético se přiblížilo vedoucímu San Sabastianu. Zvítězila i Barcelona, Real narazil

Fotbalisté Atlética Madrid zvítězili v 11. kole španělské ligy ve Valencii 1:0 a šestou výhrou po sobě se drží na druhém místě, bod za vedoucím San Sebastianem. Ten se sedmé výhry za sebou nedočkal a s třetím Villarrealem doma jen remizoval 1:1. Tomáš Vaclík byl v brance Sevilly u vítězství 1:0 nad Huescou. Další porážku musí skousnout Real Madrid, který nestačil na Alavés (1:2). Bílý balet je až čtvrtý. Barcelona zvítězila 4:0 nad Osasunou Pamplona. 

Radost fotbalistů Atlética
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Lídr tabulky San Sebastian chtěl sedmou výhru v řadě, ale hostující "Žlutá ponorka" vedla od šesté minuty, kdy proměnil pokutový kop Gerard Moreno, s šesti brankami druhý nejlepší střelec soutěže. Kapitán San Sebastianu Mikel Oyarzabal ho předčil v 33. minutě, když dal taktéž z penalty sedmý gól v ročníku.

San Sebastian dál drží první místo, jeho náskok před druhým Atléticem Madrid se však ztenčil na jediný bod. Villarrealu patří i díky třem remízám v posledních pěti duelech třetí pozice se ztrátou čtyř bodů na čelo tabulky.

O výhře Atlética rozhodl vlastním gólem v 79. minutě obránce Toni Lato. Masdridský celek natáhl ligovou neporazitelnost na 25 zápasů. Rojiblancos jako jediní v ligové sezoně nenašli přemožitele. Naposledy podlehli v únoru městskému rivalovi Realu.

"Velmi důležité tři body, vyhrát ve Valencii je hodně náročné. Pokaždé se proti ní hraje těžce. Předtím doma porazila Real (4:1) a proti Alavésu (2:2) vymazala dvougólové manko. Bylo vidět, že si díky tomu hodně věří," citoval web Atlética kouče Diega Simeoneho.

Vaclík chytal za Sevillu ve třetím soutěžním utkání po sobě a znovu oslavil výhru. Jeho konkurent Jasín Bunú, který nastupoval pravidelně od začátku sezony, je mimo hru kvůli koronaviru. Andaluský celek v La Lize naplno bodoval potřetí za sebou a je pátý. Huesca jako jediná v ligové sezoně nezvítězila.

"Odehráli jsme dobré utkání. Tři body jsme si zasloužili. Podařilo se nám dát gól a proti tak těžkému soupeři jsme i dobře bránili. Moc týmů tady vyhrávat nebude," řekl pro klubový web trenér Sevilly Julen Lopetegui.

Real bez zraněného kapitána Sergia Ramose poprvé inkasoval v páté minutě, kdy Luca Pérez z pokutového kopu nezaváhal. Proti "bílému baletu" se ve třetím kole po sobě kopala už pátá penalta, tedy stejný počet jako v předchozích 52 zápasech v soutěži. Čtyři minuty po pauze zvýšil Joselu, za domácí se v závěru prosadil Casemiro. Real ztrácí ze čtvrté příčky na vedoucí duo šest bodů, městský rival má navíc utkání k dobru.

Elche remizovalo doma s Cádizem 1:1, přestože celý druhý poločas hrálo v deseti. Hosté ale v přesilovce pouze vyrovnali.

Barcelona si hladce poradila s Pamplonou

Barcelonští svěřenci trenéra Ronalda Koemana odčinili prohru s Atléticem Madrid z minulého kola a v neúplné tabulce jsou na sedmém místě.

Skóre otevřel po půlhodině hry Martin Braithwaite, který se trefil dvakrát v úterním utkání Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev. Na něj navázali Antoine Griezmann a po přestávce Coutinho s Lionelem Messim.

Koeman musí přes radost z výhry řešit další ztrátu v obraně, jelikož utkání kvůli zranění nedohrál stoper Clement Lenglet. Barceloně již chybějí defenzivní opory Gerard Piqué, Samuel Umtiti a Sergi Roberto.

Třiatřicetiletý Messi, považovaný za nástupce legendárního Diega Maradony, který nečekaně zemřel v šedesáti letech na infarkt, si sundal dres a branku slavil v retro trikotu Newell's Old Boys s číslem deset.

Stejný nosil Maradona v roce 1993 při krátkém působení v klubu z Messiho rodiště Rosaria. Šestinásobný držitel Zlatého míče mu poslal do nebe polibek. Za stažení dresu dostal Messi od rozhodčího obvyklou žlutou kartu.

"Nevěděli jsme, co chystá jako poctu Maradonovi. Bylo to milé překvapení," uvedl francouzský útočník Antoine Griezmann, který přispěl k výhře také jedním gólem.

Barcelona, za kterou Maradona hrál v letech 1982 až 1984, na jeho počest vystavila v prezidentské lóži podepsaný klubový dres. Fotbalisté mistra světa z roku 1986 před výkopem uctili minutou ticha.

"Maradona si takovou emotivní připomínku zaslouží. Přišli jsme o velký idol. Všichni ve fotbale ho obdivovali a bude nám chybět," řekl Brazilec Coutinho, další ze střelců proti Pamploně. Skóre otevřel Martin Braithwaite, který se trefil dvakrát v úterním utkání Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev.

Výsledky 11. kola španělské ligy:

Valladolid - Levante 1:1 (57. Marcos André - 83. Campaňa z pen.), Elche - Cádiz 1:1 (38. Boyé - 55. Álvaro), Valencie - Atlético 0:1 (79. vlastní Lato), Huesca - FC Sevilla 0:1 (83. En-Nesjrí), Real Madrid - Alavés 1:2 (86. Casemiro - 5. Pérez z pen., 49. Joselu), FC Barcelona - Pamplona 4:0 (29. Braithwaite, 42. Griezmann, 57. Coutinho, 73. Messi), Getafe - Bilbao 1:1 (75. Ángel - 9. Villalibre), Vigo - Granada 3:1 (27. Nolito, 81. Baeza, 85. Beltrán - 25. Suárez Charris), San Sebastian - Villarreal 1:1 (33. Oyarzabal z pen. - 6. Moreno z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články