Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Tipsport liga startuje s rekordním počtem 24 klubů

Praha - Rekordní počet 24 účastníků, zápasů a také skupin čeká příznivce v 12. ročníku zimního fotbalového turnaje Tipsport liga. Tradiční soutěž se letos uskuteční v šesti městech včetně dvou slovenských, semifinálové a finálové vyvrcholení bude 25. ledna v pražském Edenu. Tři zápasy ze 44 budou vysílány v přímém televizním přenosu, prvenství obhajuje Příbram.

Zimní turnaj, který se na svém počátku hrával pouze v českém hlavním městě, se postupem let stal zdaleka největším kláním podobného zaměření ve střední Evropě. Není divu, že se letos představí dokonce 17 prvoligových účastníků hrajících první ligu, z toho šest ze Slovenska.

Cílem turnaje je přispět k přípravě týmů

Podle Petra Pálky, jednatele společnosti ČFA, která turnaj organizuje, také sami kluboví trenéři vítají rozšíření do regionů. "Nejen zápasové zatížení, ale také menší cestování a důkladná rehabilitace patří k přípravnému období. A k přípravě má naše soutěž sloužit především," uvedl bývalý kouč. 

Plzeňský trenér Pavel Vrba připomněl, že během zápasů dá šanci různým sestavám. "Turnaj budeme brát vážně, ale musíme vyzkoušet i nové hráče a další varianty. Musíme brát v úvahu, že jde přece jen o přípravu," naznačil svůj záměr Vrba.

Druholigoví Bohemians se střetnou s rivalem z Edenu

Na turnaj jsou asi nejvíce natěšeni příznivci Bohemians 1905, kteří se hned na úvod střetnou v sobotu v pražském derby se Slavií. Trenér Pavel Hoftych očekává příliv fanoušků.

Lubomír Ježek ze společnosti Tipsport připustil, že právě česko-slovenský model se mu hodně zamlouvá. "Dokážu si představit finále Slavia - Žilina, to by bylo ideální vyvrcholení turnaje," řekl a zároveň slíbil, že poprvé v historii turnaje bude možno na pražské zápasy od čtvrtfinále sázet přímo na místě díky mobilním terminálům.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články