Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

V týmu jsem se usadil a mám i víc prostoru na hřišti, libuje si ve West Hamu Souček

Tomáš Souček dvakrát za sebou v Premier League skóroval a West Hamu pomohl ke čtyřem důležitým bodům na cestě za záchranou. Pětadvacetiletý reprezentační záložník cítí, že se v londýnském týmu už naplno usadil a vedle branek má radost i z většího prostoru na hřišti.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK/PA/ autor: John Walton

Souček přišel do West Hamu v lednu na hostování s opcí z pražské Slavie a od restartu anglické ligy po tříměsíční koronavirové pauze odehrál všechny čtyři zápasy.

V posledních dvou si připsal premiérové góly za "kladiváře" a přispěl k výhře 3:2 nad Chelsea a remíze 2:2 s Newcastlem.

"Po dlouhé přestávce teď cítím, že jsem se usadil v týmu i v kabině. Se spoluhráči a lidmi v klubu je mi skvěle. Myslím, že mám víc prostoru na hřišti, takže jsem tady šťastný," řekl Souček.

"Skóroval jsem mnohokrát v české lize i v Lize mistrů za Slavii a chtěl jsem dávat góly i tady. V prvních utkáních se mi střelecky nedařilo, ale teď už mi to vyšlo, což je pro mě skvělé. Jsem šťastný, že jsem mohl pomoci týmu," doplnil defenzivní středopolař.

Nedělní remíza v Newcastlu ho mrzela, protože West Ham v utkání dvakrát ztratil vedení. "Z výsledku jsme nebyli moc nadšení, podle mě jsme si zasloužili všechny tři body. Ale musíme se lépe koncentrovat. Když jsme dali gól na 2:1, snad za 30 vteřin jsme inkasovali. To se nám nesmí stávat," upozornil Souček.

Svěřencům trenéra Davida Moyese po 33 ligových kolech patří 16. místo v tabulce a mají čtyřbodový náskok na sestupové pásmo.

"Věřím, že ve středu doma proti Burnley vyhrajeme, a pokud budeme hrát dobře, uspějeme i v sobotním zápase v Norwichi," uvedl český Fotbalista roku 2019.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články