Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Brno přestřelku zlomilo v závěru, vyhrály i Pardubice. Dukla ovládla derby

Tah směr nejvyšší soutěž ze strany Pardubic pokračuje ve velkém stylu. Východočeši vyhráli už čtvrtý zápas druhé ligy v řadě, když porazili Sokolov na jeho hřišti 2:1. Uspělo i druhé Brno, které ve Vítkovicích ztratilo dvoubrankové vedení, ale i v desíti nakonec slavilo triumf 3:2. Na čelo má manko šesti bodů. Třetí je Dukla Praha po výhře 2:0 v derby s Vyšehradem. Nedařilo se naopak Hradci Králové, který jen remizoval 2:2 v Chrudimi, ani Jihlavě. Ta hrála 1:1 v Líšni.

O výhře Pardubic 2:1 na hřišti Sokolova rozhodli v 38. minutě Tomáš Čelůstka a v 82. minutě Brazilec Ewerton Paixao da Silva. Sokolov dokázal snížit až v úplném závěru zásluhou Marka Červenky, který ukončil neprůstřelnost východočeské obrany po koronavirové pauze.

Brňané začali výborně a už ve třetí minutě je dostal do vedení Štepanovský. V 17. minutě ale hostující brankář Šustr těsně před šestnáctkou fauloval Maceje a dostal červenou kartu. Vítkovičtí zahodili několik šancí na vyrovnání a krátce před pauzou podruhé inkasovali po Růskově gólu.

Přesto se domácí zvedli a po změně stran manko dotáhli. Nejprve Chvěja snížil z penalty a v 67. minutě vyrovnal střídající Martišiak. Závěr dramatického duelu ale patřil znovu Zbrojovce a v 86. minutě o triumfu favorita rozhodl náhradník Fousek z dalšího pokutového kopu.

Brněnský tým prodloužil sérii bez porážky na sedm utkání, z toho pošesté zvítězil a na vedoucí Pardubice ztrácí šest bodů. Vítkovice na plný bodový zisk čekají už 11 kol.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Dukla Praha - Vyšehrad

Dukla na Julisce poprvé skórovala ve 25. minutě. Brankář Rada vyslal do úniku Součka a ten překonal Otáhala. Gólman Vyšehradu pak zneškodnil ještě několik dalších šancí. Domácí měli štěstí v 75. minutě, kdy Jablonského centr skončil na břevně. Krátce nato přidal druhou branku střídající Ullman.

Dejvické mužstvo po koronavirové přestávce ve druhé lize ještě neprohrálo, nováček Vyšehrad naopak z posledních tří kol získal pouhý bod a v tabulce zůstal dvanáctý.

Hradec na konci prvního poločasu poslal do vedení Vlkanova. Penaltu na druhé straně v 60. minutě proměnil i Mužík. Krátce poté mohl hostům vrátit náskok Vlkanova, jenže ze třetího pokutového kopu v utkání přestřelil.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Hradce zachránili v Chrudimi remízu

Také závěr byl hodně dramatický. Ve druhé minutě nastavení Rybička otočil skóre, těsně před koncem ale "votroci" díky Frýdkovi vydřeli aspoň bod.

Jihlava po koronavirové přestávce prohrála oba druholigové zápasy, ale v Brně sahala po vítězství. Branka Mikuše z 66. minuty ale na nováčka Líšeň nestačila, protože ve druhé minutě nastavení vyrovnal Jeřábek. Po něm ještě hostující Zoubele trefil tyčku.

Ústí se otřepalo z pětibrankového debaklu s Pardubicemi v minulém kole a se spravilo si chuť na Vlašimi. Výhru 2:0 domácím zařídili už v prvním poločase Youba Dramé a Matěj Valenta. Severočeši vyhráli po pěti kolech a v tabulce jim patří sedmé místo. Vlašim je třináctá s náskokem sedmi bodů od sestupového pásma.

Žižkov vyhrál ve Varnsdorfu hladce 4:0. Za Viktorii, která naplno bodovala v pátém z posledních šesti kol, se trefili Diviš, Nešický, Vůch a Martan. Ve čtvrtém dnešním duelu Třinec doma remizoval bez branek s Prostějovem. 

Výsledky FNL:

Vítkovice - Zbrojovka Brno 2:3 (0:2)

Branky: 54. Chvěja z pen., 67. Martišiak - 3. Štepanovský, 44. Růsek, 86. Fousek z pen. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Váňa. ŽK: Bolf, Celba, Květon (všichni Vítkovice). ČK: 17. Šustr (Brno). Bez diváků.

Dukla Praha - Vyšehrad 2:0 (1:0)

Branky: 25. Souček, 79. Ullman. Rozhodčí: Petřík - Matoušek, Ratajová. ŽK: Kozma - Mareš. Bez diváků.

Sokolov - Pardubice 1:2 (0:1)

Branky: 90. Červenka - 38. Čelůstka, 82. Ewerton. Rozhodčí: Ginzel. ŽK: Tkadlec - Zifčák.

Třinec - Prostějov 0:0

Rozhodčí: Hanousek - Vlasjuk, Klupák. ŽK: Bedecs, Janoščín, Hlúpik, Šuľa - Biolek, Kroupa, Zapletal. Bez diváků.

Líšeň - Jihlava 1:1 (0:0)

Branky: 90+2. Jeřábek - 66. Mikuš. Rozhodčí: Musil - Kubr, Vitner. ŽK: Minařík - Rezek, Lacko, Novotný. Bez diváků.

Chrudim - Hradec Králové 2:2 (0:1)

Branky: 60. Mužík z pen., 90.+2 Rybička - 44. Vlkanova z pen., 90.+3 Frýdek. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Hurych. ŽK: Vencl, Fofana - Král, Soukeník, Urma, Vlkanova. Bez diváků.

Varnsdorf - Viktoria Žižkov 0:4 (0:1)

Branky: 42. Diviš, 51. Nešický, 59. Vůch, 88. Martan. Rozhodčí: Marek - Podaný, Batík. ŽK: Kubista - Nabijev. Bez diváků.

Ústí nad Labem - Vlašim 2:0 (1:0)

Branky: 3. Dramé, 54. Valenta. Rozhodčí: Cieslar - Melichar, Vodrážka. ŽK: Prošek - Svoboda, Průcha. Bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články