Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prodlužte smlouvy hráčům a posuňte přestupové okno, vyzvala FIFA

Světová fotbalová federace je pro dohrání aktuální sezony, která byla kvůli pandemii koronaviru přerušena. FIFA také podpoří posunutí přestupových oken. Federace rovněž doporučila prodloužení hráčských smluv, které měly původně skončit v červnu.

Nákaza COVID-19 zastavila téměř veškerý světový fotbal a mimo jiné kvůli ní bylo na příští rok odloženo mistrovství Evropy. Evropská fotbalová unie UEFA proto vyzvala členské svazy, aby toho využily k dohrání přerušených soutěží, i kdyby to znamenalo jejich prodloužení do srpna. FIFA to novým rozhodnutím formálně posvětila.

Hráčské smlouvy jsou totiž často vázané na červnový konec sezony a nyní bylo umožněno jejich prodloužení do ukončení přerušeného ročníku. Rovněž oznámila, že smlouvy už dříve datované ke startu nadcházející sezony, vstoupí v platnost až po skutečném začátku nového ročníku.

Upraveny také budou přestupové termíny s ohledem na restart soutěží a začátek následující sezony. FIFA vyzvala hráče a kluby, aby se při jednání o úsporných opatřeních při výpadku pravidelných příjmů z důvodu přerušení soutěží pokusili najít řešení vhodné pro obě strany.

"Zejména v této době je na prvním místě zdraví a až pak někde hodně vzadu je fotbal. Takže nám je více než jasné, že naše doporučení nevyřeší každý problém, ale měla by alespoň trochu objasnit nejbližší budoucnost fotbalu a přinést alespoň trochu stability," uvedl šéf FIFA Gianni Infantino.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články