Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Slávistům úvodní herní test nevyšel, na Strahově podlehli druholigovému Ústí

Pražské Slavii nevyšlo první utkání zimní přípravy. Obhájci titulu a suverénní lídři tabulky na Strahově nečekaně podlehli druholigovému Ústí nad Labem 0:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia v první přípravě podlehla Ústí nad Labem 0:1

"Ústí mělo skvělý pohyb, kterým mi připomnělo nás, když jsme v topu. Výkon od nás nebyl dobrý ani v jednom poločase, i když ve druhém byl podstatně kvalitnější, přestože jsme ho paradoxně prohráli," řekl trenér červenobílých Jindřich Trpišovský.

V záloze Slavie v úvodním poločase nastoupili i oba nováčci Oscar s Hellebrandem. Pražanům v 15. minutě pomohla tyčka po Dramého střele, na druhé straně trefil brankovou konstrukci také hlavičkující Zelený.

Ústí drželo s favoritem krok a po půlhodině hry Bassey napálil břevno. Do stejných míst pak v 78. minutě zamířil i slávista Stanciu. Vzápětí rozhodl zápas Bílek umístěnou ranou. Výběr Jindřicha Trpišovského už v závěru odpovědět nedokázal.

"Samozřejmě jsme si představovali, že zápas zvládneme daleko lépe. Zase možná tahle facka je lepší na začátku, než kdyby přišla (v prvním jarním kole) na Bohemce," prohlásil útočník Stanislav Tecl, který odehrál druhý poločas.

Vršovický tým v sobotu čeká další přípravný duel s prvoligovým nováčkem Českými Budějovicemi, pak slávisté odletí na herní soustředění do Portugalska, kde se utkají s dánským Aarhusem, Valerengou Oslo a švédským Hammarby.

Slavia Praha - FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0)

Branka: 79. Bílek.

Sestava Slavie:

I. poločas: Kovář - Holeš, Frydrych, Zelený, Bořil - Křišťan, Traoré, Hellebrand, Oscar, Provod - Hilál.

II. poločas: Markovič - Coufal, Kúdela, Takács, Kosek - Masopust, Ševčík, Souček, Stanciu, Olayinka - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články