Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Schick neměl v přáteláku hrát, zlobí se trenér Lipska. Žádná domluva nebyla, oponuje Sionko

Podle trenéra Lipska Juliana Nagelsmanna se Patrik Schick nezranil na tréninku německého celku, ale už v pondělním přípravném utkání Čechů se Severním Irskem. Kouč si navíc postěžoval, že dle dohody s vedením národního týmu neměl talentovaný útočník do zápasu na Letné vůbec zasáhnout. Manažer reprezentace Libor Sionko ale uvedl, že žádná domluva neexistovala.

Slavící Patrik Schick
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Schick do zmíněného střetnutí nastoupil v 65. minutě a hrál až do konce. Lipsko ve středu informovalo o tom, že třiadvacetiletý forvard, který v létě přišel na hostování z AS Řím, si obnovil zranění kotníku. "Jde o zranění na stejném místě," potvrdil Nagelsmann.

Sparťanský odchovanec doposud odehrál za Lipsko jen 27 minut v zápase proti Leverkusenu, protože po stěhování z italské metropole laboroval právě se zmíněným kotníkem. Na další si chtě nechtě bude muset počkat. 

Nagelsmanna mimo jiné rozhořčilo počínání trenérského štábu reprezentace. "Samozřejmě jsme měli s českou asociací dohodu, že nebude hrát. On přesto nastoupil. Za stavu 0:3 šel na hřiště a zranil se."

"Je to velmi nešťastné a bylo to zbytečné," pokračoval dvaatřicetiletý kouč, kterého mrzí, že Schickovy kvality zatím nemohl naplno využít. "Bolí to, protože jsme o něm přesvědčeni a protože ho potřebujeme."

Vedení Lipska zároveň plánuje komunikovat s českou asociací. "Budeme si s nimi chtít znovu promluvit. Pro kvalifikační zápas bychom měli pochopení, ale v přípravě bych se jako trenér zachoval jinak," zakončil Nagelsmann.

Sionko jeho slova ovšem popřel. "Žádná dohoda s Lipskem ohledně zápasového vytížení Patrika Schicka neproběhla. V kontaktu byli jen kluboví a reprezentační lékaři, jinak národní tým žádný člen RB Lipsko nekontaktoval. Patrik Schick byl do obou zápasů zdravotně připravený," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Severní Irsko
Zdroj
ČTK, Bild, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články