Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Z vítězství na Audi Cupu se raduje Tottenham, Bayern zdolal až na penalty

O vítězi Audi Cupu musel rozhodnout až penaltový rozstřel, po základní hrací době totiž skončil finálový duel mezi Tottenhamem a Bayernem nerozhodně 2:2. Šťastnějším nakonec byl celek z Londýna, který ovládl rozstřel v poměru 6:5. Chuť si po semifinálové porážce s Tottenhamem spravil Real Madrid, který v boji o 3. místo porazil Fenerbahce 5:3. Hattrickem se blýskl Karim Benzema.

Erik Lamela se raduje z branky do sítě Bayernu
zdroj: ČTK/DPA/Matthias Balk

V základní sestavě Bayernu nastoupila řada neznámých mladíků z rezervy a na výkonu mnichovského celku to bylo znát. Od úvodních minut se do šancí dostávali především hráči londýnského celku a jejich převaha se brzy projevila i na skóre, když se v 19. minutě prosadil Erik Lamela.

Tottenham kontroloval zápas a hráči londýnského celku s vědomím vlastní převahy občas některé situace podcenili. Náznaky šancí si tak postupně začali vypracovávat i mnichovští, Llorise v brance Tottenhamu ale ani tak prakticky neohrozili.

Trenér Kohoutů Mauricio Pochettino do druhého poločasu poslal všechny své ofenzivní hvězdy včetně Kanea, Eriksena a Sona, kteří první půli strávili na lavičce. Naopak lodivod Bayernu Niko Kovač posadil i těch pár známých jmen, jež poslal na hřiště v základní sestavě.

A netrvalo dlouho a hvězdná trojka Tottenhamu se prosadila. První šanci sice Son ještě zahodil, pak se ale po Kaneově přihrávce nemýlil Eriksen a Londýňané vedli už 2:0. Vzápětí se ale prosadili i domácí, první vážnější šanci Bayernu využil mladičký útočník Arp.

Na poslední dvacetiminutovku poslal na hřiště těžký útočný kalibr i Kovač a Bayern prakticky okamžitě převzal otěže zápasu. A zanedlouho také díky Daviesovi vyrovnal na 2:2. Skóre už se do konce základní hrací doby nezměnilo, a tak přišly na řadu pokutové kopy. V těch byl šťastnější Tottenham, když rozhodující pokutový kop neproměnil v sedmé sérii kapitán domácích Boateng.

Madrid třikrát inkasoval, přesto Fenerbahce porazil

Obrany obou celků v zápase Realu s Fenerbahce vzaly utkání hodně laxně. Lépe začali hráči tureckého celku, díky Rodriguesovi šli v 6. minutě do vedení. Za gólmana Navase tečoval jeho střelu Marcelo.

Záhy se však ukázalo, že defenziva tureckého celku je hodně děravá a díry hledal dovedně především Benzema. Už ve 12. minutě srovnal a o čtvrthodinu později otočil přesnou hlavičkou po skvělém Kroosově centru vývoj zápasu.

To však nebylo poslední slovo hvězdného útočníka. Ještě do poločasu sice tečovanou střelou srovnal Dirar, v 53. minutě však byl u všeho podstatného opět Benzema a chladnokrevně zakončoval.

Na 3:3 ještě stačil výstavní ranou pozměnit skóre Tufan, pak už se však bavili jen hráči královského celku. Zatímco Benzema a několik dalších hráčů opustili hřiště a šanci dostali jiní, kapitánskou pásku si oblékl Nacho a ihned se trefil. Na rozdíl dvou branek zvýšil v 79. minutě agilní Mariano.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články