Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Francouzky zvládly těsný duel se soupeřkami z Norska a mají druhou výhru

Druhé vítězství na domácím mistrovství světa vybojovaly francouzské fotbalistky. Na výhru proti Norkám (2:1) se nadřely. V 72. minutě rozhodla ze značky pokutového kopu Eugenie Le Sommerová. Vítězství slavily i Němky, které porazily Španělsko také těsným rozdílem 1:0.

Radost francouzských fotbalistek
zdroj: ČTK/EMPICS autor: John Walton

Francouzky na turnaji zvítězily podruhé. Fotbalistky pořadatelské země vstřelily všechny branky, neboť v 54. minutě skórovala do vlastní sítě Wendie Renardová. Utkání rozhodla Eugenie Le Sommerová z penalty nařízené po konzultaci s videem.

Němky porazily ve svém druhém utkání 1:0 Španělsko a mají na dosah postup do osmifinále. V závěrečném utkání základní fáze se úřadující olympijské vítězky utkají s nováčkem šampionátu Jihoafrickou republikou a stačí jim bod k vítězství ve skupině.

Dvojnásobné mistryně světa vyhrály stejným poměrem jako na úvod proti Číně. Jediný gól zápasu vstřelila tři minuty před přestávkou Sara Däbritzová. Proti Španělsku se musely spolufavoritky turnaje obejít bez tvůrkyně hry Dzsenifer Marozsanové, jež si zlomila prst na noze a možná už do šampionátu nezasáhne.

"Nahradit se nedá, protože má mimořádné schopnosti. Musíme to kompenzovat týmovou hrou," řekla k její absenci trenérka Martina Vossová-Tecklenburgová. Její svěřenkyně protáhly sérii zápasů bez porážky už na čtrnáct, čímž se nemůže pyšnit žádný z týmů na MS.

Mistrovství světa fotbalistek ve Francii:

Skupina A:

Nigérie - Korea 2:0 (1:0), Francie - Norsko 2:1 (0:0).

Skupina B:

Německo - Španělsko 1:0 (1:0).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články