Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zachránce Bohemians Jindřišek: Nechtějte slyšet, co mi po tom gólu kluci nabízeli

Před týdnem rozhodl Josef Jindřišek gólem o výhře 1:0 v Karviné. V posledním kole nadstavbové skupiny o záchranu s Opavou zařídil trefou ve čtvrté minutě nastavení remízu 1:1. Ta "Klokanům" na poslední chvíli zajistila záchranu a odvrátila baráž. Roli spasitele však osmatřicetiletý kapitán Bohemians odmítá.

Josef Jindřišek se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Hrajeme jako jeden tým. Pokud se tým zachrání, tak to muselo být proto, že někdo dal gól. Teď jsem měl štěstí, že jsem to byl já. Určitě se necítím jako spasitel. Na hřišti je jedenáct lidí plus náhradníci na lavičce a hráči, kteří se nevešli. Všem patří dík. Zvládli jsme to všichni. Slízl jsem tu smetánku tím, že jsem dal gól," řekl Jindřišek.

Pražanům stačil k jistotě udržení bod, ale od 67. minuty prohrávali. "Měl jsem trochu nahnáno. Když rozhodčí nastavil pět minut, tak jsem víc věřil tomu, že bychom mohli dát gól. Když jsem viděl, jak náš stoper nakopl balon, věděl jsem, že pokud Pušky (Puškáč) bude prodlužovat, půjdu sám. Dopadlo to přesně tak, jak jsem zamýšlel," uvedl kapitán "Klokanů".

Po vstřelení gólu na něj naskákali spoluhráči i trenér Martin Hašek. "Pamatuju si, že všichni řvali, líbali mě. Nechtějte slyšet, co mi kluci všechno říkali. To nemůžu říct, ani bych to od nich nechtěl, co mi nabízeli, ale peníze to nebyly," smál se Jindřišek.

"Pocit absolutní euforie. Cítil jsem, že to je gól, který nás zachrání. Když jsem se ptal Hašana, protože na mě ležel, aspoň myslím, že to byl trenér Hašek, tak říkal, že už je konec. Pak ještě rozhodčí řekl, abych šel nahoru a říkal jsem si, že rozehrajeme a bude konec," konstatoval jablonecký odchovanec.

Trefu označil za nejdůležitější v kariéře. "Nevím, kde se to ve mně vzalo minulý týden. Mám rád dávání gólů. I na tréninku chci dát z každé šance gól. To je to hlavní, proč na hřiště jdu," prozradil Jindřišek, který za vršovický celek nastupuje od roku 2009.

V souběžně hraném duelu otočila Příbram nepříznivý vývoj s Duklou a vyhrála 3:2. Pokud by Pražané nevstřelili vyrovnávací gól, šli by do baráže s Brnem namísto Středočechů oni.

Jindřišek o výsledku v Příbrami nevěděl. "Možná na lavičce to vedení nebo trenéři věděli, ale nemyslím si, že to oznamovali hráčům. Ti se určitě neptali, protože pak bychom se dostali zbytečně víc pod tlak, že bychom museli dát branku. Hlavně jsme věděli, že musíme uhrát bod a ten se nám povedl. Nic jiného nás v tu chvíli nezajímalo," prohlásil Jindřišek.

Za Bohemians bude nastupovat i v následujícím ročníku, před necelými dvěma týdny podepsal nový kontrakt.

"Jsem rád, že mi byla nabídnuta nová smlouva v tolika letech. Na druhou stranu říkám, že věk je jen číslo. Pokud vidím, že klukům ještě stíhám a fyzicky zvládám odehrát celý zápas, tak si myslím, že jsem ještě platný hráč pro první ligu. Vedení si je toho vědomo, a proto mi prodloužilo smlouvu," řekl Jindřišek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články