Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Darida potřebuje doléčit zraněné koleno, zmešká tak červnovou kvalifikaci

Záložník Vladimír Darida přijde kvůli problémům s postranním kolenním vazem o červnové zápasy kvalifikace mistrovství Evropy, ve kterých česká reprezentace nastoupí proti Bulharsku a Černé Hoře.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: M. Popow

"Na 99,9 procenta se dvojzápasu nezúčastním. Sotva jsem doléčil svalové zranění, týden po březnovém reprezentačním srazu jsem si při tréninku natrhl postranní kolenní vaz, s čímž laboruji doteď a nemohu hrát naplno. Musím se doléčit, abych stihl začátek přípravy na novou sezonu," prohlásil Darida v rozhovoru pro Sport.cz.

Bývalý záložník Plzně nebo Freiburgu má za sebou nepříliš povedenou sezonu, protože kvůli častým zdravotním problémům odehrál za Herthu jen deset ligových zápasů.

V úvodu ročníku měl zraněné koleno a poté ho trápily svalové potíže. Naposledy se zranil v březnovém přípravném utkání národního týmu s Brazílií.

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý nemůže pro duely s Bulharskem v Praze a s Černou Horou v Olomouci počítat ani s kapitánem národního týmu záložníkem Bořkem Dočkalem ze Sparty, kterého po operaci achilovky čeká asi čtyřměsíční přestávka.

Pro národní tým půjde o důležitá utkání, protože podle papírových předpokladů by první místo v kvalifikační skupině měla obsadit favorizovaná Anglie a český tým by měl s Bulharskem, Černou Horou a Kosovem bojovat o druhou postupovou příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články