Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Reprezentaci pro duely s Anglií a Brazílií posílí Darida, Frýdek a Škoda

Dodatečnou reprezentační pozvánku pro utkání s Anglií a Brazílií dostali záložníci Vladimír Darida s Martinem Frýdkem a útočník Milan Škoda. Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý jimi doplnil kádr pro duely s těžkými soupeři. Národní tým se schází v Praze.

Vladimír Darida slaví gól proti Německu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Darida z Herthy Berlín kvůli zranění stehna vynechal tři zápasy německé ligy. Minulý týden se ale vrátil do tréninku a o víkendu nastoupil na více než hodinu za juniorku. Osmadvacetiletý střední záložník je nejzkušenějším členem současné reprezentace, za kterou odehrál 53 duelů.

Šestadvacetiletý Frýdek patří k tahounům Sparty, která na jaře vyhrála všech šest ligových zápasů. Defenzivní univerzál nastoupil do všech utkání v základní sestavě a dal jeden gól. Třiatřicetiletý slávista Škoda doplnil v nominaci dosud jediného klasického hrotového útočníka Patrika Schicka. Kapitán červenobílých dal na jaře zatím dva ligové góly a dvakrát se trefil také v Evropské lize proti Genku.

"Vladimír Darida je dlouhodobým lídrem našeho týmu a záleželo jen na tom, jestli stihne vyléčit zranění. Martin Frýdek předvádí dobré výkony ve Spartě, která na jaře zatím všechny zápasy vyhrála. A Milan Škoda je důležitým hráčem Slavie, které se daří nejenom v lize, ale taky v Evropské lize," uvedl Šilhavý.

V nominaci zatím zůstávají kapitán Bořek Dočkal ze Sparty s brankářem Tomášem Vaclíkem ze Sevilly, kteří o víkendu kvůli zranění nehráli. Oba by měli podstoupit vyšetření. "Nevíme, jestli je to úplně přesné, ale je tam asi souvislost s tím zraněním proti Slavii. Bořek má problémy s lýtkovým svalem a trochu s achillovkou," řekl asistent trenéra Jiří Chytrý.

"Čekáme na vyšetření, jestli je to čisté. První zprávy nám dávají trochu optimismu, že by to mohlo být dobré, že tam nebude nějaké vážnější poranění. Musíme počkat, až budeme znát přesnou diagnózu. Oba kluci jsou v péči doktorů. Zatím je to otevřené, věřím, že oba budou v takovém stavu že se dokážou v průběhu nejbližších dvou dnů dát dohromady," dodal.

Jeho svěřenci mají sraz před prvními dvěma zápasy v kalendářním roce. V pátek nastoupí ve Wembley proti favorizované Anglii k úvodnímu utkání kvalifikace mistrovství Evropy a příští úterý doma v Edenu v atraktivním přípravném zápase přivítají Brazílii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články