Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Změna v Příbrami. Skončil Csaplár, nahradí jej Nádvorník

U fotbalistů Příbrami skončil po porážce 0:2 se Slavií trenér Josef Csaplár. Se šéfem klubu Jaroslavem Starkou se dohodl na rozvázání spolupráce. Csaplárův nástupce je již znám: nahradí ho Roman Nádvorník, který s klubem podepsal smlouvu do konce příští sezony.

Trenér Příbrami Josef Csaplár
zdroj: ČTK autor: Géla František

Nádvorník na lavičce Příbrami působil už v ročníku 2010/11. Tehdy k mužstvu přišel v říjnu, ale po čtrnácti ligových kolech kvůli neuspokojivým výsledkům skončil.

"S Romanen Nádvorníkem jsme uzavřeli smlouvu do konce soutěžního ročníku 2019/20. Věříme, že se nám podaří pod jeho vedením zachránit ve Fortuna lize. Trenéra Nádvorníka znám a vím, že to je pracovitý člověk," uvedl klubový prezident Jaroslav Starka.

Nádvorník naposledy vedl Karvinou, odkud byl ale po sérii špatných výsledků v listopadu odvolán. U týmu, kterého se ujal v červnu, vydržel patnáct ligových kol. Předtím trénoval také Žižkov, Vlašim a Táborsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Csaplára v Příbrami vystřídal Nádvorník

Příbram je po 25 ligových kolech na čtrnáctém místě, které znamená účast v baráži o udržení. Ligový nováček má stejně bodů jako třináctí Bohemians 1905 a náskok sedmi bodů na předposlední Duklu. Z posledních čtyř kol Příbram třikrát prohrála, v šesti jarních utkáních si připsala čtyři porážky a dvě vítězství.

Csaplár se předloni v létě vrátil do Příbrami po 16 letech a z druhé ligy s ní postoupil zpět do nejvyšší soutěže. S týmem se snažil hrát atraktivní fotbal, ale mužstvu se nevyhnuly výsledkové výkyvy. S 56 góly má nejhorší obranu v soutěži. Podle spekulací navíc poslední dobou nebyly vztahy trenéra s vedením ideální.

"Domluvili jsme se s Csaplárem na ukončení spolupráce. Děkujeme mu za jeho služby pro 1. FK Příbram," uvedl prezident klubu Jaroslav Starka.

Csaplár, bývalý kouč Slavie Praha, Liberce, Žižkova, Panioniosu Atény a Wisly Plock, už na podzim uvažoval, že v Příbrami skončí. Naznačil to po nečekané venkovní remíze 1:1 na hřišti obhájce titulu Plzně, předtím dokázal s týmem uhrát bod i na Spartě.

"Myslím si, že můj čas v Příbrami se asi naplňuje. O tom, že bych skončil, uvažuji hrozně dlouhou dobu. Uvažuji hodně, z různých důvodů. Zažil jsem hodně příběhů ve svém fotbalovém životě, ale tento mě dostal, ten rok a půl. To bylo dobré," řekl v listopadu Csaplár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články