Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sparta chce udržet stoprocentní jarní bilanci, na Letnou ale míří rozjetá Olomouc

Souboj dvou ze tří výsledkově nejúspěšnějších týmů jara uvidí pražská Letná. Třetí Sparta, která v pěti jarních zápasech neztratila ani bod, hostí ve šlágru 25. kola Olomouc. Hanáci jsou sice až devátí, čtyřikrát za sebou ale zvítězili a inkasovali při tom jediný gól.

Zlepšená forma Sparty vygradovala domácí výhrou 4:0 nad Plzní, po níž stáhla náskok západočeského rivala na osm bodů. Letenští budou Sigmě vracet podzimní porážku 0:1.

"Olomouc je technické, kombinační mužstvo, které teď trochu zjednodušilo hru, protože se chtěli dostat z nebezpečného pásma. Na podzim měli problémy, teď se uklidnili a proti Spartě nemají co ztratit. My ale hrajeme doma, a pokud nechceme pošlapat vítězství nad Plzní, tak musíme vyhrát," prohlásil sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Hanáci chtějí favorita překvapit. "Každý si myslí, že dostaneme világoš po tom, co Sparta předvedla s Plzní," podotkl kouč Olomouce Václav Jílek.

"Čeká nás složitý úkol, ale v žádném případě nejedeme na Letnou s poraženeckou náladou," doplnil bývalý sparťanský asistent.

Čtvrtý Jablonec v Uherském Hradišti vyzve jedenácté Slovácko, se kterým v nejvyšší soutěži neprohrál devětkrát za sebou.

Pátá Ostrava zkusí doma proti Mladé Boleslavi zlomit sérii tří porážek završenou debaklem 0:4 na Slavii. V tabulce sedmí Středočeši ale na jaře zatím drží neporazitelnost.

Liberec přivítá v souboji dvou týmů usilujících o první šestku pod Ještědem Zlín, s nímž v první lize na svém stadionu neprohrál od září 2007.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články