Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vaclíka čeká už podruhé v sezoně český soupeř. Slušná náhoda, přiznal gólman Sevilly

Zatímco do této sezony se Tomáš Vaclík během působení v zahraničí nikdy neutkal v soutěžním zápase s českým soupeřem, nyní ho během půlroku čeká už druhý souboj s krajany. V srpnu v závěrečném předkole Evropské ligy se spoluhráči vyřadili Olomouc po výhrách 1:0 venku a 3:0 doma a v osmifinále narazí na Slavii. Před Pražany se má Vaclík na pozoru právě i kvůli soubojům s Hanáky, navíc ze společného angažmá na Žižkově zná kvality trenérského štábu červenobílých.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Je to neuvěřitelné. Než jsem přišel do Sevilly, co jsem v zahraničí, nikdy jsem soutěžní zápas proti českému týmu nehrál. A teď mě to po Olomouci čeká během jednoho půlroku už podruhé. To je slušná náhoda," uvedl Vaclík.

Los osmifinále sledovali hráči Sevilly pohromadě. "Seděli jsme zrovna se spoluhráči na obědě po tréninku, a když jsem viděl, jak tam vypadává postupně jeden soupeř za druhým, povídám klukům: 'Podívejte, stoprocentně dostaneme Slavii'. A taky že ano," řekl s úsměvem Vaclík.

"Hned se mě všichni ptali, co je Slavia zač a co od ní čekat. Na tohle budu určitě ještě v následujících dvou týdnech odpovídat hodně často," dodal devětadvacetiletý reprezentační gólman, který zamířil do Sevilly v létě z Basileje.

Je nám líto, video expirovalo.
Dalším soupeřem Slavie v EL bude Sevilla s Vaclíkem

Španělský klub je podle koeficientu nejvýše postaveným celkem osmifinále a Evropskou ligu vyhrál už pětkrát, takže bude proti Slavii poměrně jasným favoritem.

"Je pravda, že v konkurenci s Chelsea, Arsenalem nebo Neapolí byla Slavia v očích mých spoluhráčů tím méně známým soupeřem. Jenže já vím, co nás čeká, a hlavně si všichni určitě ještě pamatujeme, jak nás v létě dokázala potrápit Olomouc," připomněl Vaclík úvodní zápas na Hané, který Sevilla se štěstím vyhrála 1:0.

O Slavii má dostatek informací i proto, že se osobně zná s téměř celým realizačním týmem. "Slavii celkem sleduju, takže mám přehled a vím, co se tam děje. Znám se se spoustou hráčů z reprezentace a znám i skoro celý realizační tým. Třeba se Štěpánem Kolářem (trenérem brankářů) jsme spolu kdysi chytali na Žižkově a trenér Trpišovský tam tehdy dělal asistenta," uvedl Vaclík, který na Žižkově působil v letech 2010 až 2012.

"Takže vím, že mají výborný mančaft, fyzicky nadupaný, běhavý a navíc teď i v dobré formě. Včera zvládli odvetu v Genku skvěle, takže je mi úplně jasné, že nás nečeká nic lehkého," dodal Vaclík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články