Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Devatenáctka přehrála Makedonii a postoupila do jarní fáze kvalifikace

Čeští fotbaloví reprezentanti do 19 let v kvalifikaci mistrovství Evropy porazili Makedonii 2:1 a s předstihem si zajistili postup z úvodní do elitní fáze, která se hraje příští rok v březnu. Šampionát se pak v červenci uskuteční v Arménii.

Radost českých fotbalistů do 19 let
zdroj: fotbal.cz autor: Štěpán Černý

Svěřenci Jana Suchopárka v Kroměříži zopakovali výsledek ze středečního utkání s Lucemburskem. Skupinu, v níž skončí nejhůře druzí, dohrají v úterý ve Zlíně zápasem proti Chorvatsku.

"Samozřejmě jsme spokojení s postupem. Myslím, že i předvedená hra byla po většinu utkání dobrá a výsledek byl zasloužený," řekl trenér Suchopárek.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová devatenáctka postoupila do elitní fáze kvalifikace ME

Český tým ve 24. minutě poslal do vedení Tomáš Zlatohlávek a v 54. minutě přidal pojistku Vasil Kušej. Chvíli poté sice snížil Marko Gjorgjijevskij, ale vyrovnat už Makedonci nedokázali.

"Abych řekl pravdu, vůbec jsem nevěděl, kde jsem. Vystřelil jsem naslepo a dal jsem gól. Jsem za to rád, co je víc než dát gól za repre," uvedl Kušej.

"V závěru jsme trošku panikařili, soupeři moc nechybělo a z velké šance mohl vyrovnat na 2:2. Ale myslím, že tentokrát byl fotbal spravedlivý a v tomto utkání jsme si nezasloužili ztratit body," konstatoval Suchopárek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články