Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ten gól jsem potřeboval, přiznal jediný střelec utkání Jankto

Před měsícem na Ukrajině neproměnil dvě šance, v Gdaňsku proti Polsku se už záložník Jakub Jankto nemýlil. Křídelní hráč Sampdorie Janov věří, že fotbaloví reprezentanti výhrou 1:0 navázali na předchozí povedené výkony pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým.

Bořek Dočkal, Patrik Schick a Jakub Jankto
zdroj: ČTK/AP autor: Czarek Sokolowski

"Spravil jsem si chuť po minulém zápase. I v těch předchozích zápasech jsem měl hodně šancí, i za předchozího trenéra pana Jarolíma jsem jich hodně neproměňoval. Doufám, že teď budu dávat těch gólů víc," řekl Jankto po zápase. "Já ten gól potřeboval trochu i jako takovou vzpruhu, protože jsem teď v Sampdorii moc nehrál. Určitě na psychiku je to dobré," doplnil dvaadvacetiletý záložník.  

V šestnáctém utkání za reprezentační A-tým si připsal druhý gól, ten první dal hned při své premiéře vloni v březnu. V Gdaňsku v 52. minutě doklepl míč do odkryté branky po šanci Patrika Schicka. Zakončit tuhle situaci vypadalo hodně jednoduše, ale sám záložník to viděl trochu jinak. "Ono se říká, že tyhle situace jsou lehké, ale viděli jsme pět minut poté Roberta Lewandowského, který to nedal. Musel jsem se na to koncentrovat, ale samozřejmě to bylo lehčí. Snadný gól, ale počítá se," pochvaloval si.  

"Koncentroval jsem se na to, abych to špatně netrefil, protože hřiště nebylo ideální. Když jsme tu včera trénovali, bylo to ještě horší – vysoké a nebylo to pokropené. S přibývajícími minutami byl terén čím dál těžší," dodal Jankto.  

Právě na terén podle něj doplatil jen o chvíli později Lewandowski, který před prázdnou brankou netrefil míč. "Viděl jsem to na obrazovce nahoře. Nějak mu to tam trochu skočilo, terén hrál svou roli," řekl Jankto. Měl radost, že tým pokračuje ve zlepšených výkonech, které předvedl v říjnu na Slovensku a na Ukrajině pod novým koučem Šilhavým.

"Chtěli jsme hlavně navázat na ty dva zápasy. Řekli jsme si, že jsme udělali nějaký krok nahoru, a kdybychom to zkazili, zase bychom se dostali, kde jsme byli. Takže jsme rádi, že jsme vyhráli proti tak těžkému soupeři a ještě venku, kde přišlo 35 tisíc lidí. To se taky počítá," sdělil Jankto.  

S koučem Šilhavým se podle něj zlepšila organizace hry. "Když se podíváme na ty zápasy, co jsme hráli za pana Jarolíma, byl tam i trochu takový chaos. Hráči pořádně nevěděli, kde mají běhat. Pan Šilhavý připravil mužstvo kompaktně. Musíme začít na snadnějších věcech, hrát jako tým, musíme čekat dobře v bloku a pak čekat na šance. Jak se Slováky, tak s Ukrajinou i dnes se nám zápasy povedly," řekl Jankto.  

V pondělí čeká český tým závěrečný zápas skupiny B1 Ligy národů se Slovenskem, v němž chce udržet druhé místo a odvrátit hrozbu sestupu. "Určitě je dnešní výhra povzbuzující do pondělního zápasu se Slovenskem, ale s těmi to zase bude úplně jiné utkání. Tam prostě musíme bodovat," konstatoval Jankto.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články