Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Solari zůstává u Realu, klub jej potvrdil do konce sezony

Zůstane i nadále. Santiago Solari bude vést fotbalisty Realu Madrid až do konce sezony. Vedení klubu dvaačtyřicetiletého kouče angažovalo nastálo. Se Solarim se přitom nejprve počítalo pouze dočasně. Informaci potvrdil Španělský fotbalový svaz.

Santiago Solari
zdroj: ČTK/EFE autor: Rodrigo Jimenez

Solari se od třetiligové rezervy k prvnímu týmu Realu přesunul před dvěma týdny místo Lopeteguiho, který skončil po debaklu 1:5 s Barcelonou a propadu na deváté místo v tabulce.

Real v posledních sedmi zápasech s Lopeteguim na lavičce pětkrát prohrál, jednou remizoval a porazil pouze v Lize mistrů Plzeň (2:1). Během nevydařené série navíc jeho hráči 481 minut neskórovali, čímž stanovili negativní klubový rekord.

Solari původně k týmu přišel jako dočasný kouč, který podle španělských regulí nemůže působit ve funkci déle než patnáct dní. Protože však madridský celek pod vedením argentinského kouče v poháru porazil 4:0 Melillu, v Lize mistrů deklasoval 5:0 Plzeň a ve španělské lize si poradil 2:0 s Valadollidem a naposledy 4:2 s Celtou Vigo, dostal Solari smlouvu do konce sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články