Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kopic: Měl jsem strach, aby debakl nebyl horší

Po utkání přiznal: Real Madrid byl zkrátka o hodně lepší. Záložníka Jana Kopice mrzela vysoká porážka (0:5), kterou Plzni uštědřil na domácí půdě Real Madrid. Favorit podle něj proměnil téměř každou šanci, kterou v utkání měl.

Jan Kopic
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Zaslouženě vyhrál Real, ale myslím, že výsledek mohl být trošku mírnější," řekl Kopic. "Když jsem koukal po zápase na statistiky, tak měli šest střel na bránu a dali pět gólů, to je velká úspěšnost. U nich měli také hodně šancí, akorát je nedali," přidal osmadvacetiletý reprezentant a připomněl minulou těsnou porážku 1:2 v Madridu.

Plzeňští doma začali nadějně. "Měli jsme tam dva tři závary ve vápně, vyvrcholilo to tím břevnem, kdy si to málem srazili do brány. Když se to k vám nepřikloní... Oni mají první dvě tři šance a dají z toho gól plus tři góly ze standardek, tak s takovým soupeřem nemůžete počítat, že byste něco mohli uhrát," konstatoval Kopic.

Mrzely ho inkasované branky, při kterých dostali hráči Realu hodně prostoru. "Když šel Benzema do vápna, byli okolo něj snad tři hráči, při rohách jsme v deseti všichni za balonem a z takových situací dostaneme gól. Kdyby to někdo vzal a trefil do šibenice z třiceti metrů, tak nikdo nemůže nic říct. Ale z takových situací je to škoda," prohlásil Kopic.

"Benzema to třeba udělal hodně dobře. Byla to jejich první vážnější šance a hned gól. To vás strašně srazí. Za dvě minuty roh a 2:0. Víte, že musíte bojovat, ale cítíte, že s takovým soupeřem to asi neotočíte," doplnil rodák z Jihlavy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Real Madrid

Po prvním poločase, který skončil 0:4, se bál ještě většího debaklu. "Tam jsem měl strach, aby nám nepřidali další čtyři nebo pět gólů. To už by bylo opravdu moc, i když 0:5 samozřejmě není také dobrý výsledek. Aspoň jeden čestný gól jsme mohli dát, ale Real byl lepší," uvedl Kopic.

Na začátku druhé půle měl dvě příležitosti, kdy ho vychytal brankář Thibaut Courtois. "Kdybych si to hodil víc na levačku a střílel křížem, tak by to bylo lepší. Obránce už mi dával tělo, tak jsem do toho už jen píchnul pravou šajtlí a gólman to někam vyrazil. Při té druhé je škoda, že jsem to trefil moc doprostřed, kdyby to šlo do strany, možná s tím měl větší problémy," uvažoval Kopic.

Vítěz posledních tří ročníků Ligy mistrů na něj udělal velký dojem. "Je to úplně jiný svět. Je to nejslavnější klub na zemi, nic víc tady není. Já jsem strašně vděčný, že jsem proti nim mohl zahrát. I když tam jsem nehrál, tak jsem si oba zápasy užil," přiznal.

Největší dojem na něj udělal Karim Benzema, jenž dal v Plzni dva góly a jednou se trefil i v utkání v Madridu. "Ten první zápas i teď se mi líbil Benzema asi nejvíc z nich. I když od fanoušků registruji, že ho moc nemají rádi, ale myslím, že lepšího útočníka těžko seženou. Protože je fakt dobrý," ocenil Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články