Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Neapol nastřílela Empoli pět gólů, AC Milán udeřil v sedmé minutě nastavení

Favorité v 11. kole Serie A excelují. Neapol, za kterou se blýskl hattrickem belgický reprezentant Dries Mertens, doma deklasovala 5:1 Empoli a Inter Milán vyhrál 5:0 nad FC Janov. Juventusu se však v tabulce nepřiblížili, jelikož vedoucí celek italské nejvyšší soutěže porazil 3:1 Cagliari. Uspěl i AC Milán, konkrétně brankou Alessia Romagnoliho ze sedmé minuty nastaveného času v Udine.  

Hráči Neapole oslavují výhru
zdroj: ČTK/AP autor: Ciro Fusco

Mertens se stejně jako spoluhráč Lorenzo Insigne vyrovnal druhému muži v pořadí střelců italské nejvyšší soutěže Cristianu Ronaldovi z Juventusu. Všichni dali v letošní sezoně už sedm branek a lepší je pouze autor devíti gólů Krzysztof Piatek z Janova.  

Neapoli vyšel začátek - Insigne skóroval už v 8. minutě a před poločasem zvýšil střelou zpoza vápna Mertens. Naděje osmnáctého Empoli po Caputově snížení ve druhém poločase trvaly pouze pět minut, než je Mertens uťal povedeným lobem. V nastavení pak završil hattrick.

Vedoucí Juventus potvrdil roli favorita a porazil doma Cagliari 3:1. Skóre otevřel už v 1. minutě kapitán Dybala, který se naznačením střely na hranici šestnáctky zbavil dvou protihráčů a poté zamířil přesně k pravé tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus si doma poradil s Cagliari

Ve 36. minutě hosté vyrovnali po pěkné trefě Pedra. O dvě minuty později ale domácí vedli znovu, když si vstřelil vlastní gól Bradarič. Na konci zápasu přidal třetí gól po Ronaldově přihrávce Cuadrado.

Inter na San Siru naděloval, AS Řím urval bod ve Florencii

V Miláně zářil Roberto Gagliardini. Čtyřiadvacetiletý italský reprezentant, který nastoupil v základní sestavě po delší době, vstřelil ve 14. minutě první gól v sezoně. O dvě minuty později přidal druhou trefu domácích Politano a krátce po poločase se radoval z dalšího přesného zásahu Gagliardini. V nastaveném čase pak skórovali ještě Mário a Nainggolan.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - FC Janov

Inter hraje ve velké formě, v Serii A naposledy prohrál 15. září s Parmou. Od té doby jen vítězí a v tabulce pronásleduje vedoucí Juventus. Janov naposledy v lize získal plný počet bodů na konci září, od té doby posbíral dvě remízy a tři prohry. Z výsledkové letargie tým nevytrhl ani nejlepší kanonýr Piatek, jenž se dostal do hry až v 51. minutě. 

AS Řím remizoval na stadionu Fiorentiny 1:1 zásluhou gólu Alessandra Florenziho, který rozvlnil síť v 85. minutě a odpověděl na proměněnou penaltu Jordana Veretouta. Do zápasu zasáhl také útočník hostů Patrik Schick, jenž se na hřiště podíval v 73. minutě. Soupeř Plzně ve skupině Ligy mistrů čeká na vítězství v domácí soutěži od 6. října.

AC Milán udolal Udine a konečně udržel čisté konto

"Rossoneri" zvítězili na hřišti Udine 1:0 gólem kapitána Romagnoliho v sedmé minutě nastavení. V Serii A udrželi čisté konto poprvé od dubna a po 16 zápasech. Český reprezentační záložník Antonín Barák se zranil při rozcvičce a domácím v utkání nepomohl.

Hosté ve 35. minutě přišli o zraněného útočníka Gonzala Higuaína a jeho spoluhráči Patrick Cutrone a Suso neproměnili slibné příležitosti. V nastaveném čase ovšem střídající obránce Udine Bram Nuytinck dostal červenou kartu za faul na Samua Castilleja a milánský tým krátkou přesilovku využil. Těsně před koncem skóroval stoper Romagnoli tvrdou střelou.

Sudí nejprve branku neuznal, ale po poradě s videorozhodčím verdikt změnil. AC po třetí výhře za sebou poskočilo na čtvrté místo, Udine je v tabulce šestnácté.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

Neapol - Empoli 5:1 (39., 64. a 90.+3 Mertens, 8. Insigne, 90. Milik - 59. Caputo), Inter Milán - FC Janov 5:0 (14. a 49. Gagliardini, 16. Politano, 90.+1 Mário, 90.+3 Nainggolan), Fiorentina - AS Řím 1:1 (33. Veretout z pen. - 85. Florenzi), Juventus Turín - Cagliari 3:1 (1. Dybala, 38. vlastní Bradarič, 87. Cuadrado - 36. Pedro), Lazio Řím - Spal Ferrara 4:1 (26. a 35. Immobile, 59. Cataldi, 70. Parolo - 28.  Antenucci), Chievo - Sassuolo 0:2 (42. Di Francesco, 90.+4 vlastní Giaccherini), Parma - Frosinone 0:0, Sampdoria Janov - FC Turín 1:4 (65. Quagliarella - 12. a 43. z pen. Belotti, 56. Falque, 78. Izzo), Boloňa - Bergamo 1:2 (3. Mbaye - 57. Mancini, 70. Zapata), Udine - AC Milán 0:1 (90.+7 Romagnoli).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články