Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

ANKETA: Kdo je favoritem derby? Experti se neshodnou

Vrchol fotbalového podzimu v nejvyšší soutěži klepe na dveře. Tradiční derby pražských S mezi Spartou a Slavií promluví jak do vývoje tabulky ligy, může ale zároveň hodně pomoci oběma týmům. A tak zatímco Slavia si chce upevnit sebevědomí před odvetou Evropské ligy, Sparta by si ráda po venkovních nezdarech hlavně udobřila fanoušky. Utkání bude web ctsport.cz sledovat v podrobné textové on-line reportáži v neděli od 17:00.

Kanga v derby se Slavií se Součkem
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Koučům i bývalému reprezentantovi Ladislavu Vízkovi jsme položili otázku, koho tipují na vítěze derby a hlavně proč tak tipují?

František Komňacký: "Pro mě je v tomhle okamžiku favoritem Slavia, která má takovou vnitřní pohodu, ví, co chce a jak to chce hrát, a má teď i kvalitnější kádr. Takže podle mě vyhraje Slavia. To, že Sparta šetřila před derby hráče a víc se na něj soustředí, s tím moc nesouvisí."

Verner Lička: "V takových zápasech, když se hraje na jedno utkání, tak se pravděpodobnost vítězství favorita vždycky snižuje. Taky si nemyslím, že tenhle zápas nějakého favorita , i když Slavia je v nějakém motorickém upevnění hry určitě dál, je kompaktnější. Je to vidět na hřišti při zvládání přechodových fází, mají tam zajímavé represivní týmové prvky po ztrátě míče. Jsou teď v úspěšném období, na takové vlně. Takže teorie mluví pro ně. Jenže před derby se všechno tohle smaže a výsledek může být jakýkoliv."

Petr Uličný: "I když Slavia hraje poslední dobou vynikající fotbal, je momentálně silnější a je favoritem, tak ten většinou v derby nevyhrává. Proto si myslím, že vyhraje Sparta, a podle mě těsně – 1:0. Ona teď odehrála neúspěšné zápasy, například ve Zlíně, a doma se bude chtít proti Slavii zvlášť ukázat."

Roman Pivarník: "Favorit je jasný, ale Sparta je doma silná. Já však preferuji Slavii, protože je to mužstvo jednak fotbalové, tak silové a produkuje náročný fotbal a ten nesedí nikomu, a Spartě zvlášť ne. Ta má hru založenou na fotbalistech, kteří nejsou až tak velcí bojovníci, nejsou tak siloví. Slavia dokázala poskládat mužstvo, které tyhle předpoklady splňuje - jsou siloví, vysocí i fotbaloví. Takže v tom je silnější."

Je nám líto, video expirovalo.
Prosadí se v derby zahraniční střelci pražských S?

Stanislav Levý: "Favorit je jasný. Ale je tam spousta věcí, které v tom zápase budou hrát roli. Sparta je hodně silná na svém hřišti, Slavia má zase v poslední době výbornou formu, takže já to vidím na remízu."

Ladislav Vízek: "Myslím, že vyhraje Sparta. Sice vidíme, že Slavia je silná a momentálně lepší. Ale Sparta hraje doma a ti hráči jsou strašně nabuzení. Budou šílet. Čekám strašnou válku, tuhej boj. A myslím si, že Kanga a Stanciu Slavii i s těma jejich Ngadeuama, Bořilama a Coufalama vzadu porazí. Už i ty zahraniční hvězdy ve Spartě si uvědomují důležitost toho zápasu a půjdou na krev. Mám pocit, že se to zmydlí. I když Spartě nefandím, protože před Šmícou (Vladimír Šmicer, Vízkův zeť) musím být slávista. Půjdeme s ním na tenhle zápas někam do klidu. Všichni se mi smějí, ale já si tam možná ten talířek na Spartu dám."

Blížícímu se derby se věnuje i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články